1 milliárd dollárt szeretne összegyűjteni a Facebook saját kriptopénz projektjére

A közösségi médiaóriás Facebook 1 milliárd dollár külső forrást kíván bevonni a saját kriptopénz projektjére.

Nathaniel Popper, a The New York Times technológiai újságírója hétfőn tweetelte világgá, hogy a Facebook nagy összegeket, akár 1 milliárd dollárnyi kockázati tőkét is be kíván vonni a stabilcoin fejlesztésébe. A vállalat a külső forrást a token fedezeteként használná fel.

A tweetre alapozott információt a Facebook vagy akár potenciális befektető egyelőre nem erősítette meg.

A Facebook által múlt hónapban beharagozott kriptopénzt elsősorban a WhatsAppra, Instagramra és a Facebook Messengerre fejleszti és a Popper információja szerint egy fix árfolyamú, devizakosárhoz rögzített és devizákban, köztük amerikai dollárban fedezett úgynevezett stabilcoin lesz.

A pletykák szerint Facebook már felvette a kapcsolatot néhány kriptotőzsdével, hogy listázzák a leendőbeli natív érméjét akiknek azt kommunikálja, hogy a Facebook Coin már 2019 első felére elindulhat.

A Facebook ugyanakkor nincs szűkében a pénznek és a kockázati tőkebevonás inkább csak marketingfogás azt a célt szolgálva, hogy a kriptovaluták alaptermészetének számító decentralizációt imitálja. A vállalat 44 milliárd dollár készpénzen ült 2018 áprilisban, jelentette még a CNBC.

Ross Sandler a Barclays elemzője úgy becsülte, hogy a Facebook kriptopénz projektje 3 és 19 milliárd dollár közötti extra bevételt hozhat a konyhára a Facebooknak 2021-ig.

Zuckerbergék már 2018 májusban elindították blokklánc divíziójukat azzal a céllal, hogy jobban belemélyedjenek a technológia üzleti felhasználásába és azóta folyamatosan veszik fel az új embereket. Friss információk szerint újabb 20 embert szeretnének alkalmazni blokklánc technológiai pozíciókban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük