1 millió dollár értékű BTC-t kapott Satoshi ELSŐ Bitcoin tárcája

Conor Grogan, a Coinbase igazgatója felvetette, hogy a névtelen Bitcoin-átutalás valami furcsa ETF-marketing promó lehet.

Egy azonosítatlan Bitcoin felhasználó 26,9 Bitcoint utalt

1,17 millió dollár értékű BTC BTC Price BTC Price érkezett a genezis tárcába. Ez az első bitcoin tárca a hálózaton, amelyet Satoshi Nakamoto, a Bitcoin ismeretlen megalkotója hozott létre.

A Bitcoin tranzakció január 5-én, keleti idő szerint 1:52-kor történt. Az összeget egy már kiürített tárcából küldték a genezis tárcába. 100 dollárba került a tranzakció, ami az átlagnál jóval magasabb tranzakciós díj.

A tárca kezdeti finanszírozáshoz tartozott néhány másik utalás, amely során három tárcáról 12 másik tárcára utaltak Bitcoinokat. A pénzeszközök nagy része a Arkham Intelligence blokklánc elemző szerint a Binance platformhoz kapcsolódó tárcából származott.

Conor Grogan, a Coinbase igazgatója az X-en (korábban Twitteren) közzétette elméletét az utalásról:

“Vagy Nakamoto felébredt, és BTC-t utalt ki a Binance-ről… vagy valaki több mint 1 millió dollárt égetett el.”

Nakamoto 2010 decemberi eltűnése óta nem történt pénzmozgás a Nakamotohoz kapcsolódó tárcákból kifelé, beleértve a genezis tárcát is. Nakamoto továbbra is hozzáférhet ezekhez a tárcákhoz, ha ismeri a hozzájuk tartozó privát kulcsokat.

A genezis pénztárcában eredetileg 50 kibányászott Bitcoin volt, amikor Nakamoto eltűnt. A Bitcoin születésnapját a Bitcoin felhasználók a világ minden tájáról különféle módon ünnepelték, és néhányan úgy döntöttek, hogy BTC-t küldenek erre a címre. Az ajándékok 2023 végére 72 bitcoinra növelték a pénztárca egyenlegét.

A legutóbbi tranzakció a jelenlegi egyenleget 99,67 Bitcoin-ra emelte, értéke így nagyjából 4,3 millió dollár. És nem ez az egyetlen tárca Satoshi Nakamoto tulajdonában…