1 USDT = 1 USD? A csudát. 1 USDT = kereskedelmi értékpapírok, repójegyek, kincstárjegyek stb.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az USDT stabilcoin mögött álló Tether cég kijött az első kimutatásával, amelyben tételesen listázza milyen pénzügyi eszközök állnak az 58 milliárd dollár szabad piaci forgalomban lévő USDT stabilcoin kínálata mögött.

A cég kimutatása szerint március 31-én a teljes kínálat 76%-a volt készpénzfedezet, készpénz egyenértékű eszköz, illetve más rövid lejáratú letétek és kereskedelmi papírok, tehát szó nincs arról, hogy 1 USDT = 1 USD fedezetű lenne. Mi több ebben a 76%-os tortában a készpénzfedezetnek elhanyagolható hányada van csak, konkrétan 3.87%, mialatt a kereskedelmi értékpapírok adják a zömét, 65%-ot. A vagyonkezelői betétek a kategória 24% -át tették ki, a repójegyek 3.60%-át, a kincstárjegyek pedig a ~3%-át.

Forrás : The Block

A maradék 24 százalékon osztoznak a fedezett kölcsönök (12.55%), vállalati kötvények, alapok és nemesfémek (9.96%) és az egyéb befektetések (mint digitális token befektetések – 1.64%).

Március 31-én a Tether cég konszolidált eszközállományának értéke 41,017,565,708 USD volt, mialatt a kötelezettségei 40,855,204,950 USD, voltaképp ez adta az akkor piaci forgalomban lévő USDT kínálatot. Összehasonlításképpen, május 15-én a forgalomban lévő USDT kínálat eléri az 58 milliárd dollárt.

A Tether céget még múlt évben kötelezte egy bírósági döntés értelmében a New York állami főügyész az USDT stabilcoin fedezet kategóriákra bontott publikálására, beleértve a cég ernyője alá tartozó kapcsolt vállalkozások kölcsöneire és követeléseire.

Röviden és magyarul bezárul a kör, és az USDT-d annyira stabil és fix, mint a mögötte álló többségében fixhozamú pénzügyi instrumentumok, és ahogy nő az USDT pénzkínálat, a kriptovaluta szektor nemhogy eltávolodik a fedezet nélküli hitelpénzrendszer intézményétől, amit a bitcoinisták többsége megvet és lenéz, hanem csak még jobban betagozódik abba.

Kapcsolódó:

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.