1 USDT = 1 USD? A csudát. 1 USDT = kereskedelmi értékpapírok, repójegyek, kincstárjegyek stb.

Az USDT stabilcoin mögött álló Tether cég kijött az első kimutatásával, amelyben tételesen listázza milyen pénzügyi eszközök állnak az 58 milliárd dollár szabad piaci forgalomban lévő USDT stabilcoin kínálata mögött.

A cég kimutatása szerint március 31-én a teljes kínálat 76%-a volt készpénzfedezet, készpénz egyenértékű eszköz, illetve más rövid lejáratú letétek és kereskedelmi papírok, tehát szó nincs arról, hogy 1 USDT = 1 USD fedezetű lenne. Mi több ebben a 76%-os tortában a készpénzfedezetnek elhanyagolható hányada van csak, konkrétan 3.87%, mialatt a kereskedelmi értékpapírok adják a zömét, 65%-ot. A vagyonkezelői betétek a kategória 24% -át tették ki, a repójegyek 3.60%-át, a kincstárjegyek pedig a ~3%-át.

Forrás : The Block

A maradék 24 százalékon osztoznak a fedezett kölcsönök (12.55%), vállalati kötvények, alapok és nemesfémek (9.96%) és az egyéb befektetések (mint digitális token befektetések – 1.64%).

Március 31-én a Tether cég konszolidált eszközállományának értéke 41,017,565,708 USD volt, mialatt a kötelezettségei 40,855,204,950 USD, voltaképp ez adta az akkor piaci forgalomban lévő USDT kínálatot. Összehasonlításképpen, május 15-én a forgalomban lévő USDT kínálat eléri az 58 milliárd dollárt.

A Tether céget még múlt évben kötelezte egy bírósági döntés értelmében a New York állami főügyész az USDT stabilcoin fedezet kategóriákra bontott publikálására, beleértve a cég ernyője alá tartozó kapcsolt vállalkozások kölcsöneire és követeléseire.

Röviden és magyarul bezárul a kör, és az USDT-d annyira stabil és fix, mint a mögötte álló többségében fixhozamú pénzügyi instrumentumok, és ahogy nő az USDT pénzkínálat, a kriptovaluta szektor nemhogy eltávolodik a fedezet nélküli hitelpénzrendszer intézményétől, amit a bitcoinisták többsége megvet és lenéz, hanem csak még jobban betagozódik abba.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük