500 BTC-t követelnek támadók a Tether-től, a cég nem fizet

Ransomware támadás sújtotta a Tether-t, 500 BTC-t követelnek a támadók. Ha a Tether nem fizet közel 24 millió dollárnyi bitcoint, olyan érzékeny dokumentumokat hoznak nyilvánosságra a csalók, mely veszélyeztetheti a bitcoin ökoszisztémát.

A népszerű stabilcoint, az USDT-t kibocsátó Tether a Twitteren bejelentette, hogy csalók pénzt követelnek a vállalattól. A támadók azzal fenyegették meg a céget, hogy amennyiben nem fizet egy megadott BTC címre 500 bitcoint, olyan bizalmas információkat fognak nyilvánosságra hozni, melyek veszélyt jelenthetnek a Bitcoin ökoszisztémára.

A vállalat ugyanakkor azt állította, hogy az interneten hamis dokumentumok keringenek a Tether állítólagos munkatársai és a Deltec Bank & Trust képviselői között. Egyetlen valós dokumentum sem került illetéktelen kezekbe, a csalók hamis adatokkal akarnak pénzt kicsikarni tőle. A Tether kijelentette, hogy a kért összeget nem fogja kifizetni, majd hozzátette, hogy még neki sem világos, hogy ez egy ugyanolyan szimpla ransomware, másnéven zsarolótámadás, mint amit sok cég ellen szoktak csalók elkövetni, vagy konkrétan a Tether-ben és közösségében akarnak zavart kelteni a zsarolók.

A Tether egy tweetben úgy fogalmazott: “Azt akarjuk, hogy ügyfeleink, személyzetünk és a kriptoközösség biztonságban legyen. Arra kérünk mindenkit, hogy legyen mindig éber… A hamis dokumentumokról és a váltságdíj követelésről már beszámoltunk a bűnüldöző szerveknek. Mint mindig, most is teljes mértékben támogatni fogjuk, a szerveket a zsarolás kivizsgálásában.”

További kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük