10 év szünet után NFT-játékkal jelentkezik a SimCity megálmodója

A videojáték tervező Will Wright-ot nem kell bemutatni a gamereknek, ő áll a mára klasszikusnak számító SimCity és a The Sims mögött, amit még a Maxis stúdió berkein belül tervezett. A következő játékát, a Proxit 2018-ban jelentette be, de azóta sok hír nem érkezett róla, leszámítva két nappal ezelőtt, mikor bejelentették, hogy a játékba NFT-ket is integrálnak.

A Proxi lesz Wright első új projektje a 2008-ban megjelent szintén nagysikerű Spore óta, és úgy látszik egy újabb leleményes játékot kapunk a kezünkbe. A Proxi egy szimulációs játék lesz mesterséges intelligenciával, és célja, hogy a játékosokat az önfelfedezés útjára terelje. A játékon belül a digitális tárgyak, emlékek és más objektumok valódi tulajdonlására is lehetőség lesz NFT-tokenek formájában, tehát szerepet fog kapni benne egy blokklánc hálózat.

A Wright új csapata, a Gallium Studios által fejlesztett Proxi azzal indul, hogy a játékosok létrehozzák a személyes emlékeik diorámáját több ezer játékon belüli elem felhasználásával. Majd létrehoznak egy avatárt ami lehetővé teszi számukra, hogy interakcióba lépjenek más játékosokkal. A Gallium játékának fő célja, hogy segítsen a játékosoknak “mélyebb betekintést nyerni a tudatalattijukba”.

A Proxi részben a felhasználók által létrehozott tartalomra összpontosít, ahogy azt teszi például a Roblox és a Fortnite is, csak éppen ezeket a elemeket már bárki hitelesíteni tudja egy publikus blokklánc használatával. Az NFT, avagy nem cserélhető tokenek olyan digitális reprezentációi fizikai vagy más virtuális elemeknek, amik egy egyedi megváltozhatatlan azonosítot kapcsolnak a tárgyakhoz egyben kereskedhetővé téve azokat.

A Gallium Studios a Forte NFT-játékplatformnal fog együttműködni a blokklánc integráció és az NFT-funkció beépítése terén. A platform egyben fiat utalást is elérhetővé tesz, az az a játékosok az NFT-ket dollárért is képesek lesznek megvásárolni. A két nappal ezelőtti közlemény szerint az NFT-k blokklánc-agnosztikusak lesznek, azaz különböző blokkláncokon átjárhatóan elérhetőek lesznek. Forte-ről annyit kell még tudni, hogy májusban egy finanszírozási kör keretében 185 millió dollárt gyűjtött össze és a cég értékét egymilliárd dollárra becsülték, szóval nem egy garázsfejlesztő adja a blockchain know-how-t a játékhoz.

A Proxi – ami elsősorban mobilos játék lesz – idén ősszel kerül az alkalmazás áruházakba, a hozzá tartozó NFT-k kezdőszettje két nappal ezelőtt került bejelentésre 10 és 50 dolláros árakon és mind egy szálig elkapkodták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük