A 10 legnépszerűbb úti cél a világon ahol elköltheted bitcoinjaidat

A kriptovaluták terjedése hatalmas ütemben halad világunkban, habár még mindig érhetnek kellemetlen meglepetések, ha bitcoinnal szeretnél fizetni egy étteremben utazásod során.

A bitcoin és egyéb kriptovaluták egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek nem csak az online szférában de a fizikai, való életben is így nem csoda, ha egyre könnyebb olyan helyet találni, ahol elköltheted a bitcoinjaidat.

A Coinmap adatai szerint jelenleg összesen 13 873 üzlet, ATM és egyéb bitcoin elfogadóhely van világszerte amelyek száma a közeljövőben nagy valószínűséggel nagyságrendekkel fog növekedni.

Összedobtunk egy listát azokról a városokról ahol a legkönnyebben tudod a bitcoinjaidat és altcoinjaidat termékekre és szolgáltatásokra váltani.

Prága, Csehország

Prága az elsők között van a Bitcoin elfogadóhelyek között. Összesen 152 helyen vásárolhatsz sört a prágai kocsmákban vagy nézhetsz filmet a helyi moziban. Ezért Prágát a Bitcoin felhasználók fellegváraként is emlegetik.

Van olyan mozi a városban, ahol bitcoinnal fizethetsz, és a cseh kormány az egyik legliberálisabb a kriptovaluták kapcsán. Ettől függetlenül a Csehországban is létezik pénzmosás-elleni törvény, amely bizonyos szint fölött szabályozza a BTC tranzakciókat.

Ljubljana, Szlovénia

Szlovénia fővárosa az egyik legnépszerűbb hely a kriptovaluták világában ahol nem kevesebb, mint 500 helyen fogadnak el a BTC-t.

A későbbiekben egyre több helyen, parkokban, éttermekben, különböző boltokban tervezik a kriptovaluta terminálok bevezetését.

Az országban jelenleg nincs hivatalos törvény a kriptovaluták szabályozására, de a kormány rendszeresen figyelmeztet az átverős ICO-projektek és piramisvállalkozások ellen.

Karib-térség

A Karib-szigeteki Turisztikai Szervezet a kriptovaluták népszerűsítését tűzte ki célként az utóbbi években amellyel fő céljuk az idegenforgalom fellendítése.

Jelenleg több mint 60 elfogadóhely van listázva a térségben.

A Karib-térség keleti központi bankja bejelentett egy új fejlesztés alatt álló kriptovalutát a DXCD-t, amit később ugyanolyan legális fizetőeszköz lenne mint az aktuális nemzeti fizetőeszköz.

Amszterdam, Hollandia

Amszterdam volt egyike azon városoknak ahol legálisan lehetett bitcoinnal fizetni először.
A városban egy Bitcoin Nagykövetség is található és a helyet közösségépítő pontként bárki felkeresheti, aki érdeklődik a kriptopénzek iránt.

A kormány alacsony stabilitású fizetőeszközként kategorizálja a bitcoint és az ország pénzügyi szabályozó hatósága (AFM) egyre nagyobb hangsúlyt fektet a kriptotőzsdék megregulázására és a befektetők érdekeinek védelmére.

Tokió, Japán

Tokióban 80 kriptovaluta elfogadóhely működik de ami még fontosabb, hogy a város tele van bitcoin ATM-ekkel. Japánt az egyik legnagyobb kriptovaluta felhasználó nemzetként is emlegetik.

A kriptopénzek hivatalos fizetőeszköznek minősülnek és így adókötelesek. A világ leg-legkriptopénzbarátabb országa.

Berlin, Németország

A német fővárosban éttermekben, kocsmákban, több mint 50 helyen fizethetsz bitcoinnal. A világon egyedülálló, hogy az ESMT üzleti egyetemen is elfogadják a BTC-t, mint fizetőeszközt.

Az országban a bitcoint mint privát pénz kategorizálták és a bitcoinjaidat nem terheli adó, csak ha egy évnél tovább tartogatod.

Zug, Svájc

Zug az egyik legvonzóbb kriptopénz barát várossá vált az elmúlt években. Rengeteg a kriptopénz startup az országban ezért a legtöbb helyi vállalkozás elfogadja a kriptovalutát, mint fizetőeszközt. Sőt, a vasútállomásokon, postán, de még a hentesnél is lehet kriptopénzzel fizetni.

A kriptovaluták jogállása még a mai napig nem tisztázott, habár a svájci kormány fölöttébb nyitott az új technológiára.

Málta

A máltai helyi vállalkozások legálisan bonyolíthatják pénzügyeiket kriptovalutákkal amely igen vonzó országgá vélt a külföldi kriptovaluta és blokklánc startupok számára.

San Francisco, USA

San Francisco a legtöbb kriptovalutát és blokklánc vállalatot felvonultató hely az Egyesült Államokban.

Itt található a Crypto Castle, amely az egyik legnagyobb közösségi központja azoknak, akik befektetőket keresnek a kriptopénzes startupjukhoz. Az Egyesült Államok fontossága a kriptopénzek világában is tetten érhető, ezért nem is írunk ide többet.

Buenos Aires, Argentína

Több, mint 140 üzlettel Buenos Aires Dél-Amerika egyik legnagyobb BTC elfogadóhelye.

Helyi taxisok, fotósok, pszichológusok, dizájnerek és fotósok is segítették a Bitcoin elterjedését azzal, hogy elfogadták azt fizetőeszközként.

Mivel Argentína hivatalos fizetőeszköze nagyon gyenge és gyorsan veszít értékéből, így sok helyi vállalkozás pénzügyei bitcoinban intézi.


És ez még nem minden, mert Magyarországon is van pár hely – különösen Budapesten – ahol örömmel fogadják, ha elzsákolt bitcoinjaidat, ethered, litecoinod vagy épp tokened valami mássá szeretnéd konvertálni (például nemes gesztusként a Bitcoin Bázis támogatására 😉  ).

A kriptopénz elfogadóhelyes térképünkön már van pár vállalkozás, mely komolyan gondolja a pénz forradalmát. És ha netán Te is elfogadsz kriptopénzeket, vedd fel velünk a kapcsolatot ([email protected]) és örömmel adunk a listához.

Ha egy teljes listát szeretnétek a világ összes kriptopénz elfogadóhelyéről, keressétek fel a https://coinmap.org/ oldalát.