100 millió XRP landolt az ex-Ripple vezető számláján

26 milllió dollár értékű XRP landolt a Ripple korábbi technológia vezetőjének, Jed McCaleb számláján. Várható, hogy az egészet a piacra önti?

A @whale_alert Twitter fiókja jelentette, hogy a múlt heti bitcoin bálna után egy ripple bálna is mozgolódhat. Szombat este ugyanis 100 millió XRP landolt Jed McCaleb számláján, mely jelenlegi értéken 26 millió dollárnak felel meg.

McCaleb korábban a Ripple technológia vezetője volt, sőt, évekkel korábban a hirhedt csődjéről ismert Mt.Gox alapító tagja is volt egyben. Jelenleg Jed McCaleb a Stellar Lumens CTO-ja.

Ripple bálna

Nem titok, hogy korábban McCaleb már több alkalommal a piacra öntötte az XRP érméit az elmúlt két év során. 2018 szeptemberében még a Wall Street Journal is beszámolt róla, hogy napi (!) 40 ezer ripplet dobott a piacra az eredetileg 7.3 milliárd darabos XRP vagyonából. Bár azóta McCaleb már leállt a dömpinggel, elképzelhető, hogy ismért hasonló módon fog megszabadulni a frissen kapott milliós vagyonától.

Nincs róla hír, hogy mit is kezd McCaleb az XRP érmékért cserébe kapott összegekért. Mivel jelenleg a Stellar Lumennél dolgozik, van aki szabotázzsal vádolja, azaz, hogy a korábbi projektjét szeretné tönkre tenni az új felvirágoztatásáért cserébe. Mások egyszerűen csak kapzsisággal vádolják a korábbi tech vezetőt.

Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mikor fogja McCaleb az XRP érméket a piacra dobni, de a múlt azt mutatja, nem fog rajta sokáig ülni. A helyzet mindenesetre nem segít a Ripple piacán, amely idén már bekerült a top 10 legrosszabbul teljesítő kriptopénz közé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük