Sikerült az 1000 dolláros lélektani határ felett maradni a bitcoin árfolyamnak egy teljes hétig

Egy teljes héten kerestül az 1000 dolláros lélektani határ felett zajlott a bitcoin kereskedése. Ez már egész szép teljesítmény ahhoz képest, hogy a bitcoin ára az utóbbi hónapokban mindössze pár napot tartozkodott a négyszámjegyű árfolyamszinten.

Ismét az 1000 dolláros lélektani határ felett vagyunk

Úgy tűnik a bitcoin ledolgozta a múlt heti beesést, amit kínai piacról gyűrűdző folyamatos negatív hírek okoztak. Az árfolyam tartósan 1000 dollár felett tudott maradni napokon keresztül, most is 1050-1060 dollárt adnak egy bitcoinért.

A bitcoin árfolyama lassan de biztosan a támaszra talált 1000 dollár felett. Egy fokozatosan erősödő vételi trend van kialakulóban a 4 órás charton. Ez alapján az árfolyam 1020 dollár körül talált magának egy elég erős támaszt ahhoz, hogy ne essen vissza a 900-as szintekre. A 100-as mozgóátlag felett kereskedett árfolyam szintén hasonló támaszt eredményez.

Az 1020 dollár elég erős támasznak bizonyult

Vételi megbízások előnyben

Számos fontos támasz szint van kialakulóban 1000 dollár felett, inkább már 1020 dollár környékén. A 23.6%-os Fibonacci szint ami a legutolsó hullámból képződött 916 és 1056 dollár közötti sávot formál. Ebből a támasz 1020 dollárnál rajzolódik ki. Ez teljes mértékben összecseng a 100 egységes rövidtávú mozgóátlaggal. Így a jelenlegi legfontosabb szint 100 dollárról 1020 dollárra tevődött át.

Mindaddig amíg a bitcoint 1000 dolláros szint felett kereskedik a növekedő trend útja töretlen.

Megmaradt az emelkedő trend a bitcoin piacán

Lassan megindul a spekuláció a bitcoin ETF jóváhagyása kapcsán

Március 11-ig kell döntenie az amerikai tőzsdefelügyeletnek a SEC-nek arról, hogy jóváhagyja-e a Winklevoss testvérek ETF beadványát. Év elején mi is írtunk róla, hogy a tőzsdén kereskedett alap elfogadása jelentősen megemelheti a bitcoin hosszútávú árfolyamát.

Az elemzők egyelőre nem jutottak egyetértésre, mind a jóváhagyást mind pedig az elutasítást számos elemző támogatja. Akár egy elemzésen belül is eltérő vélemények lehetnek. A Needham & Company jelentése például arról számol be, hogy az elfogadásnak igen kicsi a valószínűsége. Ha viszont elfogadják, akár több mint 300 millió dollárnak megfelelő pénz áramolhat már az első héten a beketetési alapba.

Ha a Winklevoss ETF nem is kerül jóváhagyásra New Yorkban, a többi pénzügyi központban ettől még elfogadhatnak további bitcoin befektetési alapokat a jövőben. Így idővel elkerülhetlenné válik, hogy a bitcoin tőzsdén kereskedetett termékké alakuljon át. És ez meg is fog látszani az árfolyamon, hiszen a tőzsdei kereskedés biztosan magasabb forgalmat fog jelenteni minden piacon majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük