120 millió dolláros forráshoz jut a Waves, ~20%-ot erősödött az árfolyam

A blokklánc fejlesztőplatform Waves, a friss finanszírozási körében 120 millió dollárt biztosított. A friss tőkét egy Vosztok névre keresztelt privát blokklánc fejlesztésére fordítja.

A kört egy londoni pénzügyi szolgáltató csoport, a Dolfin vezette, de több magánbefektető is extra forrásról biztosította a platformot.

A Waves 2018 elején kezdte el fejleszteni a Vosztokot és a friss anyagi források segítségével már 2019 elején piacra szeretne kerülni vele. A terméket egyelőre csak Európában és Ázsiában tenné elérhetővé.

A Vosztok projekt különböző diszruptív technológiák elágazásánál helyezkedik el, beleértve blokkláncot, big data-t, mesterséges intelligenciát és a dolgok internetjét. Bevezetve a vállalatok és kormányok IT infrastruktúrájába, megalapozzuk a digitális gazdaság alapjait,” magyarázta Sasha Ivanov, a Waves alapítója. “Ez logikus folytatása az elmúlt pár évben végzett munkánknak, és közben új szintre emeli a Waves platform eddigi technológiai eredményeit.

A bejelentés hatására a Waves token 24 óra alatt több mint 20 százalékot erősödött, a WAVES token piaci kapitalizációja ~400 millió dollárra nőtt és ezzel már a top 20-ba is beküzdötte magát.

A Waves egy Ethereum alternatívaként jelent meg még 2016-ban és Sasha Ivanov állítása szerint egy sokkal hatékonyabb platformmal rendelkeznek az Ethereummal szemben. Elmondása szerint platformjuk sokkal gyorsabb mint a Bitcoin vagy az Ethereum blokklánca, az elfogadottság tekintetében messze elmarad azoktól.

A Vosztok indulásával a cég a privát blokkláncok felé akar nyitni. A Dolfin CEO-ja Denis Nagy (feltehetően magyar származású), a következőket mondta: “London egyre fontosabb globális állomása lesz a DLT-nek és más diszruptív technológiájú projekteknek. Büszkék vagyunk rá, hogy a Waves és a Vosztok Londont választotta egyik technológiai központjának, és a jogi és pénzügyi szakértelmet igénylő központjuknak.”

A Wavesről írtunk már párszor az évben, Sasha Ivanovval a múlt évben egy személyes interjút is sikerült készítenünk.

Borítókép: Art Station