Egy pizza rendel 50 milliárd forintért: Boldog Bitcoin Pizza Napot!

Itt a bitcoinisták egyik legnagyobb ünnepe, mely alkalmából a BitcoinBázis menő ajándékokat sorsol ki. Te se maradj le róluk!

Május 22-e ünnep a bitcoinisták számára. Ezen a napon ugyanis egy jelentéktelennek tűnő esemény következett be, ami a bitcoin-történelem részévé vált és a közösség egyik meghatározó dátuma lett. 2010. május 22-én ugyanis egy magyar származású srácnak köszönhetően megtörtént az első kereskedelmi tranzakció a bitcoinnal. Azóta a bizonyos tavaszi nap óta a közösség május 22-ét mint a Bitcoin Pizza Napjaként ünneplik.

Na, de miért is lett Bitcoin Pizza Nap május 22-e? Pontosan 11 évvel ezelőtt Hanyecz László magyar származású Floridában élő fejlesztő 10 000 bitcoint fizetett két darab Papa John pizzáért. Hanyecz még 2010. május 18-án posztolt a Bitcointalk fórumon egy bejegyzést, amiben azt írta a közösségnek, hogy a kibányászott 10 000 bitcoinját pizzára cserélné (2010-ben még elég volt egy PC a bitcoin bányászathoz).

Akkoriban még nem voltak bitcoint elfogadó vendéglátóegységek, ezért a tranzakció úgy jöhetett csak létre, hogy talált valakit a Bitcointalk fórumon, aki hajlandó volt neki pizzát rendelni, amiért ő cserébe átküldte a 10 000 BTC-t. Az akció meglehetősen hosszúra sikeredett, négy napot kellett várnia, mire egy Jeremy Studivant nevű lelkes brit kriptovaluta felhasználó elfogadta Hanyecz ajánlatát és rendelt neki 2 darab pizzát.

Hanyecz barátunk lehet óriási hibát követett el hiszen ma – még a 27 ezer dolláros árfolyam ellenére is – 270 millió amerikai dollárt érnének a bitcoinjai, ami durván 100 milliárd forintnak felel meg. És vajon mi lett Studivanttal? Egy pár évvel ezelőtti interjúban elmondta, hogy korán megszabadult a magyar származású sráctól kapott bitcoinoktól és 400 dollárért eladta az egészet. Ne feledjük, 2010-ben csak egy nagyon szűk réteg hallott a bitcoinról és akkoriban már annak is örülni kellett, hogy egyáltalán pénzre lehetett váltani, nem úgy mint ma, amikor egyre több kereskedő és szolgáltató elfogadja fizetőeszközként.

Eme alkalomból a BitcoinBázisnál remek nyereményekkel várunk Titeket! Játssz velünk, és légy Te a szerencsés, aki megnyeri a választható családi pizzát, a választható Bitcoin pólót, vagy a ~50 000 HUF értékű tajvani gyártmányú SecuX V20 hardvertárcát (amiről korábban írtunk egy bemutatót)! Ezzel az eszközzel biztonságban tarthatod szeretett kriptovalutáidat, különösen a szatosikat! A játékban való részvételhez a következőket kell tenned:

✨ Vagy bekövetni a BitcoinBázis Instagram oldalát, (@bitcoinbazis.hu) vagy like-olni a BitcoinBázis Facebook oldalát (@BitcoinBázis)
✨ Kommentben megjelölni egy ismerősödet, aki szívesen játszana Veled!

A nevezés kizárólag akkor érvényes, ha legalább 2 pontot teljesítettél – dupla esélyért Instagramon, illetve Facebookon is teljesítheted a feladatokat, így kétszer kerülsz bele a kalapba!

Sorsolás: 2023. május 22. 18:00

A szerencsés nyertest véletlenszerűen választjuk ki egy sorsoló program segítségével, melynek eredményét mindkét platformon meg fogjuk osztani a transzparencia érdekében.

Hajrá, legyél te a Bitcoin Pizza Nap nyertese! 😎

A Pizza Nap alkalmából a BitcoinBázis megkérdezte a magyarokat, mi is a bitcon és tudják-e mi a Bitcoin Pizza Nap. Erről egy kis videót itt láthattok a TikTokon (elöljáróban, még van hova tanulni az átlag shopping centerbe jaroknak)

@bitcoinbazis.hu

Te tudod mi az a Bitcoin? 👀 #fy #foryou #nekedbe #nekedbee #magyartiktok #fyp

♬ eredeti hang – BitcoinBázis