14550 bitcoin érmétől készülnek megszabadulni a bálnák

A CryptoQuant adatai szerint a tegnapi nap folyamán 14550 bitcoin érmét mozgattak bálnák különböző kripto tárcák között. A tranzakciók adataiból arra lehet következtetni, hogy a hihetetlen mennyiségű bitcoint a Binance kriptotőzsde letéti tárcáin helyezték el, feltehetően azért, hogy fiat pénzre váltsák azokat. A bálnák által mozgatott bitcoin több, mint 450 millió dollár, azaz mintegy 137 milliárd forint értékű.

Hab a tortán, hogy mindezen érmék egyetlen óra leforgása alatt kerültek a kérdéses tárcákra. Ezzel pedig május vége óta ez a legnagyobb egyetlen óra alatt történt érmemozgás a Binance platformon.

Korábban a Glassnode és a Santiment arról adott hírt, hogy bálnák nagy mennyiségű bitcoin érmét mozgattak kriptotőzsdékről úgynevezett hideg, fizikai tárcákra. Ez alapján úgy tűnt, hogy enyhülhet a bitcoin érmét már hónapok óta sújtó eladói nyomás, azonban ezek az új információk már pont ennek az ellenkezőjére utalnak.

Jelenleg a BTC továbbra is tartja magát a 30,000 dollár környékén kialakult erős támasz fölött, azonban, ha ez végül átszakad, akkor megjósolhatatlan irányt vehet az árfolyam. Mindez pedig természetesen kihathat az összes többi kriptovaluta árfolyamára is.

Továbbra is nagy a kiszámíthatatlanság

A CryptoQuant vezérigazgatója, Ki Young Ju úgy véli, hogy számos további pénzmozgásról érkező adat is azt sugallja, hogy továbbra is erős maradhat a bitcoin érme árfolyamát sújtó eladói nyomás, elsősorban a kihátráló bálnák miatt.

Az úgynevezett Whale Capitulation Index, ami a bálnák bitcoin érme iránti érdeklődését mutatja, több, mint egy éve nem volt ekkora mélyponton. Ez az index korábban megjósolta többek között a 2017/2018-as nagy kripto összezuhanást is.

Sokan azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy a bitcoin bálnák pillanatbeli viselkedésére vonatkozó adatokból csak rövidtávú következtetéseket lehet levonni. A korábbi esésekhez képest, mára jóval magasabb a kriptovaluták intézményes elfogadottsága, és az érméket övező érdeklődés, ami hosszabb távon támogathat egy viszonylag gyors visszaerősödést, sőt akár újabb emelkedéseket is.

Arról nem is beszélve, hogy a negatív hangulat sajnos a továbbra is növekvő infláció, és a koronavírus újabb hullámától való félelem miatt az egész világgazdaságban uralkodónak számít. Így pedig nem szűrhető ki, hogy mely eladások köthetőek, a kripto világából való kihátráláshoz, és melyek szimplán a sanyarú piaci helyzethez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük