A Visa és a Mastercard nem fordít hátat a Binance-nek

A Visa és a Mastercard bank-és hitelkártya szolgáltatók továbbra is együttműködnek a Binance-szel annak ellenére, hogy a szabályozók rászállták a népszerű kriptopénz váltóra és néhány bank is ellene fordult.

A két vállalat tudomásul vette a Binance-szel kapcsolatos szabályozási aggályokat, de nem fordítanak hátat a kriptotőzsdének. A Visa továbbra is párbeszédet folytat a Binance-szel, míg a Mastercard megjegyezte, hogy kíváncsian figyeli, hogyan reagál a tőzsde a szabályozási helyzetre. A vállalatok arról biztosították a Financial Times-ot, hogy nem akadályozzák meg a felhasználókat abban, hogy Binance-re kártyáikkal fizessenek be.

Figyelemre méltó az, hogy a Binance-ra irányuló reflektorfény közepette több bank és kisebb fizetési vállalat is felrúgta a korábban jól működő partnerséget a tőzsdével. A Barclays és a Santander azon nevezetes brit bankok közé tartozik, amelyek a szabályozó aggodalmára reagálva, szinte azonnal leállították a Binance-szel való műveleteket. Néhány napja a Clear Junction európai fizetési vállalat is bejelentette, hogy megszakította a kapcsolatot a Binance-szel.

A Visa és a Mastercard kitartása azonban azt jelenti, hogy a Binance igenis óriási ügyfélkörrel rendelkezik, figyelembe véve a két fizetési vállalat méretét.

A Binance Visa márkájú bankkártyát is kínál ügyfeleinek, így a váltó felhasználói a kártyán keresztül költhetik el digitális eszközeiket. A Visa és a Mastercard a közelmúltban egyébként növelte érdeklődését a kriptopénz szektor iránt. Ausztráliában például a Visa egy olyan fizikai betéti kártyát bocsát ki, amellyel könnyedén lehet a fizetéseket kriptopénzekkel is lebonyolítani.

Binance és szabályozási aggályok

A Binance-re azt követően figyelt fel több ország szabályozója is, hogy az Egyesült Királyság pénzügyi hatósága, a Financial Conduct Authority, röviden FCA figyelmeztetést adott ki, melyben azt írta, a vállalat az országban nem rendelkezik a működéséhez szükséges engedéllyel. Az FCA szerint a kriptotőzsde segíti a pénzmosást, a terrorizmus finanszírozását és támogatja a csalásokat. A mindenféle negatív jelzőkkel felcímkézett váltóra a brit hatóság kavarása után valóságos lavina zúdult.

A közelmúltban a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao kijelentette, hogy a vállalat betartja a szabályozási követelményeket. Zhao szerint a vállalat gyorsan növekedett, és elismeri, hogy követtek el hibát az út során. A tőzsde elképesztő iramban fejlődött, és a világ legnagyobb felhasználói bázissal rendelkező kriptováltójává vált. Ha pedig jól megy a szekér, az előbb utóbb valakinek szemet szúr.

Egy blogbejegyzésben Zhao bejelentette, hogy a Binance azon dolgozik, hogy az év végéig megduplázza a megfelelőségi csapatot. Elárulta, hogy a vállalat nemzetközi megfelelőségi csapata és a tanácsadó testület 500%-kal nőtt tavaly óta.

Zhao azt is megjegyezte, hogy a Binance-hez hasonló vállalatoknál az átlátható és érthető szabályok hozatala létfontosságú, hiszen csak így tud a kriptoipar tovább növekedni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük