172 millió Weibo felhasználó adata terjed a darkneten

A kínai közösségi média platform Weibo története legnagyobb adatlopását szenvedte el. 172 millió felhasználójának adatai vásárolhatóak meg a darkneten.

A kínai Jinse blokklánc szakportál jelentése szerint az adathalmaz már 0.177 bitcoinért megvásárolható a darkneten és tartalmazza a felhasználók Weibo azonosítóját, Weibo bejegyzéseinek számát, követőinek számát, a felhasználó nemét és földrajzi elhelyezkedését.

A Weibo megerősítette az adatlopást, ám később törölte az erre vonatozó bejegyzést. A Jinse állítása szerint a Weibo biztonsági vezetője, Luo Shiyao reagált egy mostanra törölt posztban a lopásra:

“Felhasználók telefonszáma szivárgott ki egy címtár API-val történt kényszerített egyeztetésen keresztül még 2019-ben. A többi információt a webről húzták be.”

Luo hozzátette, a vállalat azonnal reagált a lopásra és leállította a sérült API-t majd jelentette a rendőrségnek. Állítása szerint a vállalat mindent megtett a felelősök kézre kerítése érdekében.

“Felhasználók személyes adatainak védelme létfontosságú, különösen akkor, mikor a telefonszámokról van szó.”

Jinse hozzátette cikkében, hogy az Ali Group kiberbiztonsági kutatólaborjának vezetője egy korábbi bejegyzésben hozzátette az ügy kapcsán:

“Rengeteg ember telefonszáma szivárgott ki. Nincs másra szükséged, mint egy Weibo számla azonosító és már tudod is az illető telefonszámát.”

Később, magyarázat nélkül a Weibo és az Ali Group kutatólaborjának vezetője törölte a bejegyzését, állítja a Jinse.

Hasonló adatlopásokra számtalanszor sor került az elmúlt években. Vegyük csak a Facebookot, ami múlt év szeptemberben 419 millió felhasználója személyes adatát teregette ki akarva-akaratlanul, beleértve neveket, telefonszámokat, felhasználók nemét és tartózkodási helyét.

Kapcsolódó:


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🤤 Dögös csajok és pasik (ritkán): https://www.instagram.com/bitcoin_bazis/
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.