1BTC = 16,000$ – közel három éve nem járt ilyen magasan az árfolyam

  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Csütörtökön sem apad a Bitcoin (BTC) iránti befektetői érdeklődés. Az ár három éve nem látott magasságokban 16,000 dolláron kereskedik.

Az árfolyam 11 óra magasságban vitte át a 16,000$ ellenállást és a Coinlib árfolyamindexe alapján meg sem állt 16,119 dollárig. A piaci kapitalizáció szintén új csúcsra ért és közelíti a 300 milliárd dollárt. Utoljára 2018. január 6-án, a bitcoin-mánia tetőfokán járt ilyen magasan a digitális eszköz.

Az írás pillanatában még az árszint fölött kereskedő BTC ezzel konszolidálta az egy hete tartó raliját, ami még 14,000 dollárról indult és ezzel az évben már 123%-os pluszban jár; csak az utolsó negyedévben közel 50%-ot erősödött.

Az amerikai választások körüli bizonytalanságok lecsillapodása után az elemzők a digitális eszköz árfolyamának korrekciójára számítottak, ám ez meglepetésre még nem következett be. Ez egyben azt is jelzi, hogy a friss emelkedést elsősorban makrogazdasági folyamatok hajtják: a központi bankok végeláthatatlan mennyiségi könnyítési csomagjai, a nullás vagy negatív irányadó kamatlábak, illetve a fokozott nagyvállalati érdeklődés, amik fedezetet látnak benne a gyengülő dollárral szemben.

A 2017-es felfutással ellentétben idén az érdeklődés elsősorban a nagyvállalatoktól és intézményektől ered, amit bizonyít, hogy a Google Trendekben nem nőtt év eleje óta komolyabban a rákeresés a ‘bitcoin’ kifejezésre.

A bitcoin az elmúlt két hónapban több nagyvállalati elismerést is kapott, itt megemlítendő a MicroStrategy közel félmilliárd dolláros bitcoin vásárlása, illetve a PayPal bejelentése, miszerint jövő évtől bitcoint is lehet vásárolni az oldalán.

E heti hír, hogy Stanley Druckenmiller amerikai milliárdos-befektető hétfőn azt nyilatkozta, hosszú távon a Bitcoin túl fogja teljesíteni az aranyat is.

Az alternatív digitális eszközök (altcoinok) többsége nem követte a bitcoin körüli optimizmust, az ether (ETH), XRP és a többi érme zéró közeli árfolyam erősödést rögzített az elmúlt 24 órában.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.