$20 milliós Picasso festmény kerül fel hamarosan a blokkláncra

Az NFT-őrület látszólag megállíthatatlan, Justin Sun pedig most még egy extra lapáttal rakott a tűzre. A TRON alapító és BitTorrent CEO 22 millió dollár értékben vásárolt egy Pablo Picasso és egy Andy Warhol műalkotást. Ezeket a nemrégiben alapított JUST NFT Fund segítségével tervezi tokenizálni.

Justin Sun egy Picasso és egy Warhol alkotással folytatja az NFT őrületet

Justin Sun nagyon ráállt a művészbizniszre, legutóbbi vásárlásával ráadásul két jól ismert alkotó művét vezeti be a tokenizáció és az NFT-k (non-fungible token, azaz nem helyettesíthető tokenek) világába. A TRON alapító Picasso „Femme nue couchée au collier” (Meztelen nő nyaklánccal) című festményét 20 millió dollárért, Andy Warhol „Three self portraits” (Három önarckép) képeit 2 millió dollárért vásárolta meg a Christie’s aukciós ház londoni árverésén március 23-án.

A Picasso és Warhol képeket Justin Sun a JUST NFT Fund katalógusába szerezte meg, melynek célja, hogy a világ legnagyobb művészeinek alkotásait tokenizálja. A 20. századi festők művei mellett az alap jóval szélesebb körben szeretné „összekötni a blokklánc világ legfrissebb őrületét és azokat a művészeket, akik saját NFT-jüket szeretnék megalkotni”. Lindsay Lohan amerikai színésznő például már szintén Sun segítségével adta ki saját exkluzív NFT kollekcióját.

A 22 milliós vásárlást nem sokkal azután bonyolította le Sun, hogy egy másik aukción, a végül 69,3 millió dollárért elkelő Beeple NFT versenyében alulmaradt. A most megszerzett Picasso a Christie’s aukcióján a második legdrágább műalkotásként kelt el. Egyedül Banksy egy olajképe váltott gazdát magasabb áron. A Picasso magas ára nagymértékben kötődik a megfestés korszakához is. A festmény, amely Picasso múzsáját Marie Thérèse-t ábrázolja, 1932-ben készült el, amely a művész egyik legkeresettebb „aranyévének” számít.

Justin Sun természetesen Twitteren is közzétette új szerzeményeit. Ígérete szerint ezzel még koránt sincsen vége az NFT kalandjainak. Ha az elmúlt hetek és hónapok őrületét vesszük figyelembe azt is bátran kijelenthetjük, hogy még jó pár nagy nevet megszerezhet magának. A Bloomberg által megkeresett Christie’s alkalmazott szerint már most több alkotó iránt mutatott érdeklődést. Justin Sun listája Picasso és Warhol mellett olyan neveket is tartalmaz, mint Renoir vagy Basquiat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük