Akár 20%-ot eshetnek az altcoinok, ha a bitcoin eléri a 5000 dollárt

Néhány elemző szerint akár 20%-ot is eshetnek az altcoinok a közeljövőben ha a bitcoin árfolyama eléri az 5000 dollárt. 

4000 dollár felett a bitcoin

A hétvégi emelkedés után sikerült a bitcoinnak 4000 dollár felett maradnia. Ahogy tegnap beszámoltunk róla, szombat délutánra már 1 millió forintba került egy bitcoin. Az árfolyam emelkedés pedig vegyesen hatott a többi kriptopénz piacára. Csak néhány altcoin tudott a bitcoin farvizén felfelé evezni, a legtöbb altcoin árfolyama meredek eséssel reagált a bitcoin erősödésre. A legnépszerűbb altcoinok 10 százalékos minuszt produkáltak ugyanis a hétvége alatt.

Bitcoin árfolyam

Ezidő alatt a bitcoin árfolyama úgy néz ki tartósan berendezkedett a 4000 dolláros szint felett. Vasárnap délután megtörtént a korrekció is a piacon, a korábbi 4190 dolláros csúcsról 3840 dollárig korrigált vissza a piac a hét utolsó napján. A hétfőt ezután ismét meredek emelkedéssel nyitotta a bitcoin. Mostanra az árfolyam újabb rekordokat döntve már a 4300 dolláros szintet ostromolja. Elemzők szerint tehát a következő cél az 5000 dollár lesz.


Akár 20%-ot is eshetnek az altcoinok?

CryptoPhil egy kriptopénzekkel foglalkozó Forex kereskedő, aki szívesen osztja meg gondolatait a piac változásáról. Ma reggel pedig azzal borzolta fel az altcoin kereskedők lelkivilágát, hogy kijelentette, szerinte 20%-os esés is várhat az altcoinokra, amennyiben a bitcoin árfolyam eléri az 5000 dollárt.

Eshetnek az altcoinok még többet?A kijelentés mögött feltehetően az állhat, hogy a bitcoin árfolyam erősödése egyre több és több befektetőt vonzhat a piacra, akik a forrás egy részét pont az altcoinok kereskedése elől vonják el és öntik a pénzt a bitcoin piacára.

Ahogy haladunk az 5000 dolláros árfolyam szint felé a helyzet azért még változhat. A Block Tower Capital befektetési igazgatója Ari Paul vasárnap arról nyilatkozott, hogy a bitcoin népszerűségével a többi kriptopénz iránt is megnőhet a kereslet. Ari Paul szerint a mostani bitcoin kereskedési forgalom pedig akár meg is duplázódhat a következő három hónap során, olvasható ki az elemzésükből.

Bárhogy is alakulnak a következő időszakban az események, mindenképpen érdemes lesz figyelemmel kísérni a kriptopénzek piacát. Mind a bitcoin, mind az altcoinok kereskedésében hozhat még meglepetést a jövő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük