Egymillió forintba kerül 1 bitcoin – ismét rekord magasan a kriptopénz árfolyama

A bitcoin árfolyam emelkedés a múlt héten sem állt meg. Vasárnap reggel már egymillió forintba került 1 db bitcoin. Az árfolyam 4190 dollárnál tetőzött a Coinbasen.

Egymillió forintba kerül egy bitcoin

Múlt héten is beszámoltunk róla, hogy a bitcoin árfolyam megállíthatatlanul tört felfelé. Újabb és újabb csúcsokat és ellenállásokat tudott maga mögé a bitcoin árfolyam a héten. A mostani száguldás 3400 dolláros árfolyam szintről indult és amint sikerült hosszabb távon 3500 dollár felett tartózkodnia az árfolyamnak a 4000 dolláros lélektani határ már nem okozott semmi problémát a bitcoinnak.

Egymillió forintba kerül egy bitcoin

A Coinbasen a bitcoin árfolyama először szombatról vasárnapra virradó éjjelen lépte át a 4000 dolláros szintet. A jelenlegi dollár-forint árfolyam kurzus miatt pedig már szombat délután óta egymillió forintba kerül egy bitcoin a piacon. A 3900 dolláros árfolyamot ugyanis ekkor érte el a legnépszerűbb kriptopénz.

Végül 4190 dollárig erősödött a bitcoin árfolyama a Coinbasen, újabb csúcsot beállítva. Innen aztán esésbe kezdett a kriptopénz, mely várható volt egy ilyen gyors árfolyam elemelkedés után. Hiszen 24 óra alatt több mint 10%-os, 1 hét alatt pedig majdnem 30%-ot erősödött az árfolyam, ezért a korrekció benne volt a levegőben.

Jelentős forgalom növekedés mellett emelkedett a bitcoin ára

Újabb és újabb csúcsokat döntött a bitcoin árfolyam az elmúlt napokban. Az árfolyam növekedés ráadásul ismét jelentős forgalom növekedés mellett zajlott le. A bitcoinity adatai szerint minden kriptopénz tőzsdén emelkedett forgalommal lehetett számolni. A legnagyobb forgalom növekedés azonban a népszerűbb kriptopénz tőzsdéken volt tapasztalható, mint a Bitfinexen, az OKCoinon és a Coinbasen. Az időzóna eltolódás miatt a mostani árfolyam emelkedés mögött főleg az amerikai és az ázsiai kereskedők álltak.

Forgalom növekedés a bitcoin piacán

Az újabb rekord árfolyam azután volt tapasztalható a piacon, hogy eltűnt a nyomás a bitcoin hard fork bizonytalansága miatt. A befektetők közül sokan várták az augusztus 1-jét, amikor a bitcoin és a bitcoin cash két különböző blokkláncra szakadt szét. Sokan a bizonytalanság miatt inkább távol maradtak a keresekedéstől. Most úgy tűnik ezek a befektetők is feltörték a malacperselyt és bevásároltak bitcoinból.

A többi kriptopénz vegyesen teljesít

Miközben a bitcoin csúcsokat dönt és ezzel a kriptopénzek össz piaci kapitalicációja is rekordokat dönt a maga 130 milliárd dollár feletti összegével a többi altcoin nem feltétlenül követte a bitcoin árfolyam növekedését.

A többi altcoin vegyesen teljesített az elmúlt 24 órában

A bitcoin árfolyama több mint 10%-ot erősödött az elmúlt nap során, melynek növekedése néhány kisebb altcoint is magával ragadott. Az IOTA árfolyama 10%-ot a Neo érmék árfolyama pedig több mint 25%-ot erősödött az elmúlt napban.

De nem minden altcoin viselte ennyire jól a bitcoin előretörését. A top 10 kriptopénz között a legtöbb altcoin árfolyam esésen ment keresztül, mert sokan pont az altcoinok piacáról vonták ki a tőkét, hogy bitcoinba fektessenek. Az ethereum, a ripple és a bitcoin cash ára mind-mind 7% körüli gyengülésen ment keresztül. A litecoin pedig nagyjából tartotta a korábbi árfolyam szintet 45 dollár körül.

A korrekció után ismét izgulhatunk tovább, hogy vajon dönt-e újabb rekordokat a bitcoin és a kriptopénz piac a jövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük