200 ezer dollárt loptak el twitteres bitcoin csalók, de elkapták őket

Két kanadai állampolgár ellen emeltek vádat csalás ügyében a napokban. A twitteres bitcoin csalók a HitBTC ügyfélszolgálatának adták ki magukat. 

A két vádlott a kanadai Brit-Kolumbiában keresték az áldozataikat. A twitteres bitcoin csalók a közösségi médián keresztül a HitBTC hong kongi kriptopénz tőzsde ügyfélszolgálatának adták ki magukat. Céljuk az volt, hogy a személyes adatokhoz hozzáférve ellopják a belépési azonosítókat, mellyel hozzáférhetnek az áldozat számlán tárolt pénzéhez.

Az oregoni ügyészség közleménye szerint a vádlottak HitBTCAssistant névvel hoztak létre egy Twitter fiókot, melyen keresztül online válaszoltak az ügyfelek felmerülő problémáira. Mindeközben azonban az egész arra ment ki, hogy minél több adatot ki tudjanak nyerni az áldozatból. Az adathalász módszernek köszönhetően végül 233 ezer dollárnak megfelelő bitcoint emeltek le az áldozat számlájáról. Akkor buktak le mikor 23.2 bitcoint utaltak el az egyik áldozat HitBTC számlájáról a Krakenre. Itt a két twitteres bitcoin csaló megosztotta zsákmányt és a megszerzett összeg felét egy másik számlára utalták át.

A blokklánc tranzakciókat nyomon követve azonban a szövetségi nyomozóiroda könnyen rátalált a csalókra, amikor azok a bitcoint dollárra váltották át és kiutalták a számláikra. A két csaló közül az egyiket Las Vegasban júliusban tartóztatta le a rendőrség, ő már előzetesben várja az októberi tárgyalást. A másik elkövetőt azonban még nem sikerült elfogni, bár elfogatóparancs van ellene, a hatóságok szerint valahol Kanadában tartózkodhat.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.