2019-ben jön a Nasdaq Bitcoin határidős terméke

A Nasdaq, az Egyesült Államok vezető amerikai tőzsdéje továbbra sem tett le tervéről, hogy 2019 Q1 negyedévében bitcoin határidős terméket listázzon, jelentette a Bloomberg.

A cikk szerint “két, az ügyben otthonosan mozgó személy” szerint egyre jobban érik a pillanat, hogy a következő év elején elinduljon a Nasdaq bitcoin határidős eszköze.

A bevezetés annak ellenére történne, hogy a bitcoin és általánosságban a kriptovaluták 2018 eleje óta 70-90 százalékot vesztettek értékükből, a bitcoin (BTC) pedig 13 havi legalacsonyabb árfolyamán leledzik, jóval a 4000 dollár alatt. A bejelentés azután jön, hogy egy évvel korábban a CME (Chicago Mercantile Exchange) és CBOE (Chicago Board Options Exchange) tőzsdék elindították bitcoin határidős piacaikat.

A két meg nem nevezett forrás szerint a Nasdaq azon dolgozik, hogy megfeleljen az Egyesült Államok fő határidős szabályozó hatóságának, a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) követelményeinek.

A Nasdaq először 2018 közepén hintette el egy lehetséges bitcoin határidős piac indítását a fent említett két másik tőzsde, a CBOE és a CME Group után.

Az amerikai tőzsdéken milliárdokkal fognak kereskedni a fejed fölött. Neked még van esélyed hogy bitcoin tulajdonos legyél.

A terv azonban akkor még csak terv maradt, de ahogy kezd egyre telítettebbé válni a határidős piac, úgy kerül a Nasdaq is lépéskényszerbe: az Intercontinental Exchange akkreditált befektetőknek induló Bakkt megjelenésével (mely a napokban jelentette be, hogy 6 héttel később kezdi meg működését a szabályozói megfelelés csúszása miatt) pedig az összes jelentős amerikai tőzsde szabályozott bitcoin határidős kereskedést kínál.

A Bloomberg cikke alapján a Wall Street nagyágyúit nem rettenti el az elhúzódó kriptotél és ahogy korábban a CME is jelentette, a bitcoin határidős termékeiért negyedévről-negyedévre egyre nő a kereslet.

A forrás a cikkben hozzáteszi, a Nasdaq a “fenntartható érdeklődésre fogad” a piac elindításával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük