Új rekordalacsony éves árfolyamon a bitcoin

Szombat este a bitcoin árfolyama újabb rekordalacsony árfolyamot ütött meg letörve a 4000 dolláros támasz szintet, több mint 400 dollárt esve egészen 3800 dollárig zuhant. A hirtelen esést nem előzte meg egyetlen jelentősebb bejelentés, se vállalati közlemény.

A technikai elemzők ugyan figyelmeztettek a bitcoin várható hétvégi zuhanására miután a korai órákban 4470 USD-ig is felkúszott a CEX.IO adatai alapján, de a nap hátraevő részében fokozatos esésbe ment át.

A fokozatos esés egészen 22:10 percig tartott mikor hirtelen megélénkültek a tőzsdén az eladási volumenek egészen 4000 dollárig lökték az árfolyamot, amikor napokkal korábban még sikeresen védett. Ma viszont nem ez volt az eset és új éves rekordalacsony árfolyamot beállítva 3800 dollárig szaladt.

Az elemzők a következő lélektani támaszt 3000 dollárnál látják. A Genesis Capital ügyvezetője, Michael Moro szerint az árfolyam 3000 dollár körül fogja megütni az alját mielőtt egy elhúzódó stabilizáció után megindulhatna felfelé.

A BitMEX határidős bitcoin tőzsde kereskedési volumenét vizsgálva sokan számítottak az esésre. A tőzsde XBT/USD kereskedési volumene az elmúlt 24 órában elérte a 2.1 milliárd dollárt ami 10-szer akkora mint a Binance azonnali kriptotőzsde 24 órás BTC/USDT kereskedési volumene.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük