2019-es rali előtti mintákat mutat a bitcoin árfolyama, véli a legendás kereskedő

Láthatóan magára talált a bitcoin (BTC) és vele együtt az altcoinok az elmúlt hét napban, amit egyeseket már arra sarkall, hogy a 2019-es felfutás előtti állapotokhoz hasonlítsa a piacokat.

A bitcoin az elmúlt 24 órában 5,81%-ot erősödve 47 000 dollár fölött kereskedik. Egy hét alatt az erősödés 14,06%. volt.

A vezető piaci értékű digitális eszköz emelkedése jó hatással volt az altokra is, amik többsége a bitcoinhoz hasonlóan pozitívban zárta az elmúlt hetet.

Peter Brandt a bitcoin jelenlegi mozgásáról

Ahogy lenni szokott a jelenlegi felfutás több szakértőt kihozott a bunkerből. Ezek egyike Peter Brandt népszerű FX és kriptovaluta kereskedő, aki két chartot is megosztott a BTC jelenlegi és 2019-es ármozgását összehasonlítva.

A fenti chartokon balra található a 2019-es felfutás, amelyet Brandt szavaival élve három emelkedő háromszög alakzat előzött meg. A 2019-es charton három egymást követő szakaszra bontva a trendvonalak jelzik a háromszög mintát, mialatt a jobb oldali charton az aktuális trend látható, ahol szintén megtalálhatóak az emelkedő háromszögek. Brandt persze jó traderként hozzáteszi, hogy a múltbéli események nem feltételezik ugyanilyen forgatókönyv bekövetkeztét, de attól a minták hasonlósága még valid.

„A chartok NEM a jövőt mutatják. A chartok még csak valószínűséget SE kínálnak. A chartok lehetőségeket sugallnak, és hasznosak a kereskedési stratégiák kockázatainak kezelésében. A diagramminták működhetnek, hibázhatnak vagy változhatnak. Ha a lézerszemek újra megjelennek, és a $BTC árfolyam befagy, akkor kell figyelni” – írta a tweetben.

A Wojakok az évtizedes kereskedési tapasztalatokkal rendelkező Peter Brandt megnyilatkoztatásait gyakran tekintik az elkövetkezendő események mérvadó előrejelzésének. A $BTC közelmúltbeli viselkedése azt mutatja, hogy az orosz-ukrán konfliktus óta megváltozni látszik a trend, amilyet inkább jellemzett a lassú kivérzés és szűk tartományokban való oldalazás, mint a növekedés. A növekedési hajlandóság viszont azóta egyértelmű, különösen mióta az árfolyamnak sikerült a 42 000 dolláros szint fölött stabilizálódnia.