2021-re térhet vissza a Bitcoin a 20 000 dolláros árszintre

A Canaccord Genuity befektetési bank és pénzügyi szolgáltató szerint a történelem újra ismétli önmagát a kriptopénz piacokon. 2021-re 2017-es árszintre várják a Bitcoint.

Egy befektetési bankoknak küldött csütörtöki dokumentumban Michael Graham, Matthew Volpe és Alexander Frankiewicz elemzők a következő 24 hónapban 2017-hez hasonló csillagászati magasságokat jósolnak a BTC-nek.

Bitcoin/USD árfolyama ma a CEX.IO tőzsde árfolyamadatai alapján | Forrás: Bitcoin Bázis Árak&Adatok

A dokumentumból idézve:

2019 negyedik hónapjában már harmadszor figyelünk fel a bitcoin ármozgások 2011-2015 és 2015-2019 közötti feltűnő hasonlóságára. Bár ez az egyszerű mintázatfelismerés kevés fundamentális alapot biztosít, de meg kell jegyezni, a bitcoin négyéves ciklusban funkcionál, mivel a bitcoin bányászjutalom feleződése körülbelül négyévente történik. A Bitcoin megkezdte a tavaszi 2019-es aljának felrajzolását [a grafikonokra], amit már tavaly is jeleztünk, bár a grafikonok közelebbi vizsgálata alapján a fellendülés kissé előre siet az időben. Ha a bitcoin ugyanazt a tendenciát követné egy lassú emelkedés mentén ~20 000 dollár felé, akkor elméletben 2021 márciusában eléri a szintet.

Az elemzők azt is megjegyezték, hogy jóval nagyobb mozgások figyelhetőek meg a kriptopénz piacokon és mintegy “7 millió bitcoint rázták fel a ‘hidegből’ (legalább hat hónapig nem aktív) és kezdett el újra kereskedni.”

Bányászati nullszaldó árak | Canaccord

Mivel senki se tudja megjósolni a jövőt, ezért az elemzők egymásra rajzolták a Bitcoin korábbi két ciklusának teljesítményét hozzátéve, hogy minden egyes blokkjutalom felezéskor a BTC árfolyam drámai emelkedésnek indult. A következő felezés 2020-ra várható.

Első ábra: a Bitcoin hosszú távú kínálati görbéje | Második ábra: Bitcoin tulajdon eloszlása különböző típusú tárcák között

A csapat egyben felhívja a figyelmet a kriptopénz piacokon egyre komolyabb formában jelenlévő wall streeti érdekekre, amely vélhetően az erősödés egyik katalizátoráért felelnek:

Talán a legfontosabb a Fidelity folytatólagos beágyazódása a szektorba. Miután az eszközkezelő elindította a Fidelity Digital Assets leányát múlt év októberben és a letétkezelő szolgáltatását márciusban, a legtöbb jelentés azt indukálja, hogy heteken belüli konkrétummá vált egy digitális eszközkereskedési vállalkozás indulása is. A Fidelity egyben kiadott egy felmérést arról, hogy 411 amerikai intézményi befektető 40%-a a következő 4 évben nyitni kíván a digitális eszközök felé. Egy másik tényező a Grayscale“Drop Gold” hirdetési kampánya [lásd videót], ami nem sokkal korábban került a sajtóba és a digitális bennszülött befektetőket célozza meg, akik inkább a bitcoint preferálják az arany helyett, mint nem kormányzati kibocsátású befektetési eszköz. Egy újabb faktor a vállalati kezdeményezések, mint a Facebooké, Nikeé és másoké, mely szintén fő műsoridőben tálalta a média.

A Canaccord elemzők végkövetkeztetése, hogy javul a helyzet.

“Bármi is legyen, a bitcoin eddig 2019 legjobban teljesítő eszköze,” amivel a kötvénypiacok, ingatlanpiacok és még a részvénytőzsdék se, köztük a BÉT, nem tud versenyezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük