A nők és a kiskereskedők lesznek a bitcoin-fellendülés motorja?

A bitcoin elterjedésében nagy szerepet kaphatnak a nők és a kiskereskedők Tim Draper milliárdos szerint. Salvadort pedig a bitcoin a Föld egyik leggazdagabb nemzetévé teheti.

Tim Draper kockázati tőkés szerint a Bitcoin (BTC) Salvadort valószínűleg a világ egyik legszegényebb országából az egyik leggazdagabbá teszi majd. A népszerű “kriptóbika” Anthony Pompliano-nak adott interjújában azt jósolja, hogy Salvador elnökének, Nayib Bukelének döntése a bitcoinba való befektetésről és annak törvényes fizetőeszközzé tételéről idővel igencsak kifizetődő lesz.

Csak pár ország van a világon, Salvador és a Közép-afrikai Köztársaság, amelyek belevágtak ebbe. Ők a legszegényebbek közül valószínűleg a világ leggazdagabb országai közé fognak emelkedni a következő 40 évben. Természetesen Málta is nagy hasznot fog húzni belőle, és Svájc is, mert a bitcoint a gazdaságuk részévé teszik mondta Draper.

A nők még kiaknázatlanok a bitcoin-szférában

Draper, a bitcoin egyik korai befektetője úgy véli, eljön majd az idő, amikor a digitális valutákat tömegesen elfogadják, és az emberek elkezdik tömegesen használni az alapvető létszükségleti cikkek kifizetésére. Lényegében felváltják majd a fiat pénzeket. Két olyan területet említ, amelyek rövid távon lendületet adhatnak a bitcoin elfogadásának.

Szerinte a nők a bitcoin szempontjából nagyrészt kiaknázatlan demográfiai csoportot jelentenek, de lassan emelkedik az arányuk. Valószínűleg egyre több kiskereskedő kezdi majd el használni a blokklánc protokollokat a fizetésekhez és átutalásokhoz a hagyományos fizetési módszerek helyett. (Kezdetben alighanem főleg a feltörekvő országokban, ahogy nemrég egy jelentés írta.)

A nők ellenőrzik a kiskereskedelmi kiadások 80 százalékát. A közelmúltig körülbelül minden 16. bitcoin-tárca volt nők tulajdonában, ma már inkább egy a nyolchoz az arány – mondta.

A kiskereskedők haszna a bitcoinból

A kiskereskedők már könnyedén el tudják fogadni a bitcoint például az OpenNode segítségével, és rá fognak jönni, hogy így további két százalékkal tudják növelni az eredményüket. Ezért arra fogják ösztönözni a vásárlóikat, hogy bitcoinban vásároljanak – számít rá a guru. Majd abban a pillanatban, hogy az élelmemet, a ruháimat és a szállásomat mind bitcoinban vásárolhatom meg, mi szükségem lesz hagyományos fiat pénzre?

Én csak a Bitcoinhoz ragaszkodnék, eladnám az összes fiat valutámat. Szerintem eljön majd az a pillanat, amikor a fiat valutát eladják, és azt mondják, “ki kell szállnunk ebből.

Merész árfolyamjóslat

Draper nemrég azt is jósolta, hogy a bitcoin ára hat hónapon belül eléri a 250 ezer dollárt, pedig most nem valami sokan osztják ezt a véleményt. (A bitcoin jelenleg 17 ezer dollár környékén cserél gazdát.)

Kapcsolódó cikkeink:

El Salvador minden nap egy bitcoint vesz

El Salvador megtette az első lépést a BTC kötvények kibocsátásához

Salvadori elnök kontra Bloomberg: árad a hazugság a mainstream médiában