2,2 millió szállodában lehet mostantól Shiba Inuval fizetni

Örülhetnek a Shiba Inu rajongói. A Travala bejelentette, hogy a platformján keresztül 2 millió szállodában lehet a Dogecoin gyilkosnak tartott mémérmével fizetni. 

A kriptovalutára fókuszáló Travala utazási oldal bejelentette, hogy mostantól elfogadja a Shiba Inut fizetőeszközként, miután a közösségnek sikerült megnyernie a rivális mémérme, a Floki Inu elleni csatát. Ez azt jelenti, hogy a sokak által nevetségesnek tartott kriptovaluta mostantól több mint 2,2 millió szálloda és szálláshely foglalására használható világszerte.

A Dogecoin, a mondhatni első “eredeti” mémcoin május elején került fel az elérhető fizetési lehetőségek listájára.

Júliusban a Travala elindította a Dtravel-t, egy decentralizált lakáskiadó szolgáltatást is, amelynek célja, hogy felvegye a versenyt az olyan online magánlakás foglaló oldalakkal, mint a pandémia előtt rekordokat döntögető Airbnb. A tulajdonosi körét a decentralizált autonóm szervezet (DAO) modell segítségével kezelik.

A Travala kriptoszolgáltatás 2017-ben debütált, és gyorsan népszerűvé vált a kriptobarát utazók körében. A központosított foglalási oldal, amely lehetővé teszi az utazók számára, hogy a szállásokért, repülőjegyekért és egyéb szolgáltatásokért az oldal natív tokenjével, az AVA-val, illetve 40 másik kriptovalutával fizessenek, alig érezte meg a világjárvány okozta visszaesést. A cég, melyben 2020-ban a Binance lett a legnagyobb részvényes, a legutóbbi negyedévét is pazarul zárta. A Travala jelentése szerint majdnem 10 milliós bevétele volt a harmadik negyedévben. A cég az elmúlt hónapokban a kriptofizetések mellett egyébként a kriptopiachoz kapcsolódó más szolgáltatásokat is bevezetett, többek között a „proof-of-travel” NFT-ket és a közösségi szavazat funkciókat.