25. heti technikai elemzés a BTC-ról, ETH-ról és az altcoinokról

Bitcoin elemzés:

A múlt hét óta több okból medvés vagyok a piacon. Sokkal alacsonyabbak vagyunk, mint ahol a múlt héten voltunk. A Bitcoin jelenleg egy a 8900 dollár és a 10000 dollár pszichológiai szintek közötti sávban mozog. Június 13-án a BTC átszakította a hosszú távú trendvonalat, emiatt a bikáknak óvatosnak kell lenniük, amíg vissza nem tér a trendvonal fölé. Lásd a grafikont. Ha a trendvonalat a Bitcoin nem szerzi vissza, akkor a 8500, 8200 és 8200 dolláros szintekre vagy akár a legrosszabb forgatókönyvet figyelembe véve, 7000 dolláros szintre számíthatunk. Amint tegnap június 15-én láttuk, a BTC visszahúzódott a 8910 dolláros szintről, ami pontosan az a támasz vonal, amelyet mindig is említettem.

Érdekes azt is megfigyelni, hogy attól az időponttól kezdve, amikor június 13-án megtört a fő trendvonal, most már több mint 550 dollárral lejjebb vagyunk.

Az ár áttört mind a felfelé irányuló csatorna támaszvonalán, mind a kékkel jelölt mozgóátlagon. A törés pillanatában a kereskedők általában shortokat nyitnak.

A Bitcoin az első impulzus után nem volt képes helyreállni, ami egy medvés jel. Jelenleg az ár a támasz szinthez igazodott, és egy ideig szünet van a csökkenésben. De továbbra is több eladó van a piacon, és a kínálatot nem vásárolták fel. Mivel az árak a mozgóátlag alatt vannak, az összes algoritmus shortra fog működni.

Nyissuk meg a napos időzónát és nézzük meg a kereskedés forgalmát. Március közepe óta nagyon aktívan csak esik és esik. Ez nem bika formáció. A középtávú ötlet továbbra is a következő: frissítünk a 8100 dollárra. A napi megnövekedett volatilitás esetén kiváló kereskedési lehetőségek jelennek meg. A skalpolás szezonja is belendül! Továbbá befektetésekhez jobb lehetőségeket szerezhetünk alacsonyabb árakon.

Fundamentális szempontból, sok pozitív hírt hallunk a Bitcoinról az utóbbi időben. A Grayscale Bitcoin Trust az elmúlt 3 hónapban az újonnan bányászott Bitcoinok több mint 33% -át felvásárolta, ami az intézményi oldal felől óriási keresletet mutat. Jó hír érkezett a JP Morgan-től is, ami már fogadja a Bitcoinnal üzletelő vállalkozásokat, sőt olyan eszköznek titulálta riportjában, ami “fenn fog maradni”. Ez a JP Morgan ugyanaz, ami a digitális valuta felszámolása mellett tört kardot, ám azóta retorikájuk sokat enyhült. Végre megértették a digitális valuták jövőbeni jelentőségét.

A Bitcoin érettebb néhány évvel korábbi önmagához képest és az intézményi érdeklődés hatására kezdik jóval komolyabban venni. Ennek sok pozitív oldala lesz, ha fundamentális oldalról szemléljük, de a közeljövőben a BTC-ra vonatkozó véleményem negatív.

Támaszok: 8910, 8630, 8550, 8280, 8190, 7600 dollár

Ellenállások: 9450, 9700, 9810, 10000, 10350, 10440 dollár

Ethereum elemzés:

Az ETH/USD pár jól néz ki a listánkon mind technikailag, mind fundamentálisan. Június 13-án áttörte a 227 dolláros támaszt, és 225 dolláron kereskedtek vele, de továbbra is van egy támasz 215 dollárnál, ahol stabilizálódnia kell, ha a hét során nem haladja meg a 227 dollárt. Észrevehetően növekszik a felhalmozási kedv az ETH 2.0 indulásának hatására, amit még az évben megejtenek. Egy BTC nagy volumenű eladás esetén az ETH szintén érintett lesz, mivel nagyon magasan korrelálnak egymással. Ez esetben az ETH legalsóbb szintje 190–170 USD körül lesz, ami a jelenlegi szinthez képest mínusz 25–30%.

Volt némi FUD a piacon az Ethereum blokk validátorok hiánya miatt, ami reális veszély az év későbbi szakaszában az ETH 2.0 indulásával, de a kutatás azt is kijelenti, hogy már több mint 120 000 tárca van minimum 32 ETH egyenleggel (minimális szükséges összeg a 2.0 stakeléshez).

Támasz: 215, 190, 190, 170 és 152 dollár

Ellenállás: 247, 284, 312, 367 dollár

Altcoin-elemzés:

Igyekeznék minél jobban megérteni az altcoinok valódi felhasználási esetét, de gyakran nem sikerül. Legtöbbnek nincs haszna, másikoknak nincs projektje vagy nyílt csalás. Az összes olyan esemény, amelyet az altcoinokban látunk, tisztán spekulatív jellegű. Látható, hogy az érmék 20-90%-kokat repülnek rövid távon, csak azért, mert a projekt a tárcájának, a mainnetének, a hálózatnak fejlesztését tervezi. Ezeknek a híreknek egyike sem indok az ilyen példa nélküli ralikra. Nagyon kevés altcoin található, amelyek igazán inspiráló történetekkel bír, és hosszú távra valóban képesek újat nyújtani. A jelenlegi altcoin-rali bármikor véget érhet. Általában az altcoinok akkor emelkednek, amikor a BTC stabil. Mivel némi hintát feltételezek a Bitcoin árfolyamában, ezért ez a többi érme árait is befolyásolhatja. Természetesen vannak jó projektek és elvárható, hogy kissé emelkedjenek a jelenlegi szintjeikhez képest.

Az érmék, amelyek rövid távon jól néznek ki:

BTS/BTC, LUN/BTC, RVN/BTC, WABI/BTC

Arra számítok, hogy bárhol 10-15% között erősödhetnek, ha a BTC árfolyama stabil marad. Fontos! Mindig használjunk megfelelő stop losst.

A Guruprasad Venkatesha a b-cube.ai, a kriptovaluták kereskedelmét megkönnyítő és jövedelmezőbbé tevő, AI/ML és összetett matematikai modelleket használó francia-magyar startup társalapítója és vezérigazgatója. Első vagyonkezelő társaságát 16 éves korában alapította, később pedig sikeres exitet hajtott végre. Tovább ment a Morgan Stanleyhez, ahol befektetési elemzőként dolgozott, majd ezt hagyta abba, hogy a kriptovaluták világában próbálhassa ki magát.

Elérhető a következő közösségi média csatornákon:

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/guruprasadvenkatesha/

Twitter: https://twitter.com/GuruprasadVenk1

***Az ezen a weboldalon biztosított információ nem minősül befektetési tanácsadásnak, pénzügyi tanácsadásnak, kereskedelmi tanácsadásnak vagy bármilyen más tanácsnak, ezért a cikk tartalmát önmagában sem szabad így kezelni. A szerző, a weboldal vagy a velük kapcsolatban álló cég nem ajánlja, hogy bármelyik kriptovalutát megvásárolja, eladja vagy tartsa. A befektetési döntések meghozatala előtt járjon el kellő gondossággal és konzultáljon pénzügyi tanácsadójával.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük