25 millió dolláros token visszavásárlást tervez a VeChain Alapítvány

Sunny Lu, a VeChain társalapítója 25 millió dolláros VET token visszavásárlást jelentett be egy Reddit AMA kérdezz-felelek alatt. A hírt a VeChain hivatalos Twitter fiókja is megerősítette.

“Az AMA maraton alatt Sunny bejelentette, hogy a VeChain Foundation Steering Committee VET visszavásárlást fog végrehajtani maximum 25 millió USD értékben a következő 12 hónapban! A visszavásárlás segítségével kívánják ösztönözni az ökoszisztéma építőit a hosszú távú sikerre.”

Pillanatnyilag egy VET token 0.008 USD-t ér és a bejelentés hatására várhatóan emelkedni, vagy legalábbis ideig-óráig szinten tartja az árfolyamot. A komolyabb árfolyam erősödés mögött az a Walmart bejelentés fog állni – különösen, ha ténylegesen el is indul végre -, hogy a VeChaint fog használni Kínában. A bejelentésre reagálva a VET 30%-ot erősödött, de a bitcoin és általános alt korrekció közepette gyorsan le is nullázta azt.

A hagyományos pénzpiacokon a visszavásárlások azt indukálják, hogy az eszköz jól teljesít ahhoz, hogy a vállalat önmagába fektessen. Nem minden esetben állja meg a helyét a kriptopénz piacokon ugyanis a bejelentés ellenére eddig elmaradt a FOMO erősödés a VET árfolyamán.

A hírre adott reakciók is meglehetősen vegyesek. Egyesek örömüket fejezték ki különösen a kommunikáció átláthatóságát illetően, de megint mások azon nem tudtak kiegyezni, hogy hosszú távon aggasztó vagy magabiztosságot sugall a piacok irányába a lépés.

VeChain bejelentés szerint így kívánják ösztönözni a fejlesztőket és a vállalkozókat, hogy a VeChain blokkláncára építkezzenek. Amennyiben sikeres az ösztönzőprogram, akkor élénkülhet az aktivitás a VeChain blokkláncán, ahol a VET token a mindenkori csúcs árfolyamához képest 90.2%-át elvesztette.

A visszavásárlási programok a binance coin negyedéves programjainak köszönhetően egyre elterjedtebb eljárások az árfolyam szinten tartására vagy annak emelésére. A csökkenő forgalomban lépő tokenmennyiségek a Binance tőzsde sikere mellett nagyban hozzájárultak a BNB token rekord árfolyamához, így nem csoda, ha más láncok is hasonló lépéseket fontolgatnak vagy alapból beépítik a tokenkeresleti-kínálati struktúrájukba.

A TRON Alapítvány is hasonló lépést tervez és már bejelentette, egy adott százalékát a TRX tokenjének a szabadpiacokról fogja visszavásárolni 20 millió dollár értékben. A Block.one, az EOS mögött álló alapítvány pedig a teljes tokenkínálat 10%-át tervezi visszavásárolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük