Justin Sun Tron alapító a kriptoszkeptikus Warren Buffettel randizik

Méghozzá 4.57 millió dollárért. Ugyanis ennyibe kerül egy gyertyafényes ebéd a világ egyik leggazdagabb emberével.

Justin Sun állítólag rekordnak számító 4 567 888 dollárt fizetett Buffett 20 éve megrendezésre kerülő jótékonysági aukcióján, melyért cserébe Justin Sun hét barátját viheti egy new yorki steakhouse-ba, hogy ott Buffettel ebédelhessenek.

A jótékonysági eseményen befolyt milliókat a san franciscói GLIDE Alapítvány kapja, mely az egyenlőtlenségek és igazságtalanságok ellen küzd az LBGTQ közösségen belül.

Buffett felesége állítólag GLIDE önkéntes már 2004 óta és Buffett azóta minden évben támogatja a szervezetet a befolyó adományokból. E pontig több mint 30 millió dollárt gyűjtött számukra.

Egy közleményben Sun kihangsúlyozta az alapítvány támogatásának szükségességét mivel az a helyi közösségek egyik fő pártfogója:

BitTorrent és TRON amerikai székhelye San Franciscóban van és a jótékonysági aukción történt licitálás kulcsfontosságú volt a csapatunk számára. Büszke vagyok, hogy az adományom a GLIDE-nak megy, egy alapítványhoz, mely kritikus fontosságú támogatást biztosít a helyi hajléktalanoknak.

A közlemény szerint az aukciót az “eBay for Charity” kezdeményezéssel partnerségben szervezték, mely segítségével az eBay online közössége különböző jótékonysági projekteket támogathat. Az eBay jótékonysági programja eddig mintegy 912 millió dollárt gyűjtött különböző nonprofit kezdeményezésekre.

Sun adakozási kedve másutt is tetten érhető. A Binance múltkori hackje után 7000 bitcoint ajánlott fel Changpeng Zhaonak, hogy abból kompenzálja a kárvallottakat, ám CZ azt visszautasította mondván a Binance ki tudja csengetni a saját zsebéből a hack során eltűnt 7000 BTC-t.

Hogy mit remél Sun a találkozótól a köztudottan bitcoin és decentralizáció ellenes Buffettől, az még kérdéses. A múltkor a milliárdos a bitcoint “patkányméreg a négyzetenhez” hasonlította”. Azóta kissé javult a megítélése és például a blokklánc technológiáról többször is pozitívan nyilatkozott.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!