25 millió eurónyi bitcoint foglaltak le a német hatóságok egy illegális mozioldal üzemeltetőitől

A német hatóságok az FBI segítségével számolták fel Németország egyik legnagyobb illegális streaming oldalát, a Movie2K-t.

A Drezdában működő főügyészi hivatal a héten jelentette be, hogy több mint 25 millió euró értékű bitcoint és bitcoin cash-t foglaltak le a Movie2K egyik üzemeltetőjétől.

A Movie2K.to mozik és sorozatok illegális streameléséből élt és 2008-tól 2013-ig működött. Több mint 880 000 közvetítésre mutató hivatkozásokat tartalmazott, bevételhez online hirdetésekből és előfizetésekből jutott, aktivitása alatt mintegy 22 000 bitcoint gyűjtött.

A 22 000 bitcoin mai árfolyamon mintegy 220 millió eurót érne, de kiderült, hogy jelentős részét ingatlanokba fektették az oldal üzemeltetői 2013 és 2016 között.

Tavaly novemberben a német hatóságok két személyt tartóztattak le a nyomozás során; egy programozót és egy ingatlanvállalkozót. Mindketten beismerték bűnrészességüket, és később együttműködve a hatóságokkal, elkapták az oldal harmadik üzemeltetőjét is.

A bejelentés szerint a most elkapott programozó önként átadott 25 millió euró értékű kriptovalutát és azt kártérítésre ajánlott fel.

Nem sokáig örülhettek a hatóságok a Movie2K lekapcsolása után, azóta már fut a Movie4K.to másolat több száz pirát streaming oldal mellett.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük