3 bitcoin ártényező mely alapján a medvék váltak az uralkodóvá

Az árvolumen elemzés alapján további bitcoin áresés várható.

A világ legértékesebb kriptovalutája, mely már szeptember 22-e óta oldalazva kereskedik óriásit esve egészen 6 220 dollárig zuhant tegnap a Bitfinexen kitörve a korábbi tartományából.

A technikai indikátorok szintén medvés fordulatot vettek, mely megerősítette a negatív mozgóátlag kereszteződést a hosszútávú chartokon. A medvék 24 órával korábban kaptak újra erőre megnyitva az utat a kulcsfontosságú 6000-es támasz irányába.

Továbbá a medvés felállás még erősebbnek tűnik mint 24 órával korábban köszönhetően a következő 3 faktornak:

1. BTC áttörte a kulcstámaszt

Ahogy a chartról is kivehető, tegnap átszakadt a BTC Bollinger-szalagja és a június 24 és az augusztus 11 közötti trendvonalat is áttörte.

Ez felbátoríthatja a medvéket mivel a trendvonal eddig folyamatosan megakadályozta a medvéket hogy lejjebb vigyék az árat szeptember első heteiben. Eközben a trendvonal pillanatnyilag mint ellenállás szolgál a bikáknak.

2. Kereskedési volumen többhetes magasságokban

kereskedési volumen

Tegnap öthetes rekordot döntött a Bitfinexen.

Ami még fontosabb, a teljes kereskedési volumen az összes kriptotőzsdét figyelembe véve 36 százalékkal 5.18 milliárd dollárra nőtt, ez a legmagasabb szint szeptember 21-e óta, legalábbis a Coin Market Cap adatai alapján.

Tény, a kereskedési volumen nagyobb jelentőségű a medvés mozgásoknál mint a magas volumenű eséseknél, melyeket mindig erősen negatív indikátoroknak tekinthetjük.

3. Növekedett a short pozíciók és esett a long pozíciók száma

A magas volumenű esést egy 10 százalékos BTC/USD long pozíció esés követte és 7.4 emelkedés a BTC/USD short pozíciókban a Bitfinexen.

A kulcstámasz áttörése mikor a long pozíciók esésével párosul egy sokkal komolyabb és mélyebb eladási hullámot indukál.

Azaz bátran ki lehet jelenteni, a kisebb ellenállás az esés oldalán van. Az írás pillanatában a bitcoin ára 6314 dolláron kereskedik 0.4 százalékos emelkedést mutatva 24 óra leforgása alatt.

A kisebb mai erősödés a 3 hetes mélységből könnyen túladottságot indukálhat a relatív erő index (RSI) alapján az órás és a 4 órás charton.

Várakozás

  • A BTC esése egy medvés trendet rajzolt fel mely egészen 6000 dollárig taszíthatja.
  • A 6000-es szintig való esés valószínűsége az elmúlt 24 órában jelentősen megnövekedett ahol a tartomány áttörését a kereskedési volumen növekedés, a shortok növekedése és a longok esése is alátámasztotta.
  • Ha sikerülne 6630 fölött zárni a napot akkor a fenti eszmefuttatás természetesen érvényét veszti.

A cikket a CoinDesk hasonló cikke ihlette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük