30%-ot ment a TRON a Bittorrent airdrop bejelentés óta

Tegnap 10%-ot és január óta 30%-ot erősödött a TRON (TRX) altcoin miután Justin Sun alapító január 5-én bejelentette a korábban felvásárolt BitTorrent platformjára készülő BitTorrent (BTT) token airdropját.

A TRC-10 szabványú token egy hasznossági token lesz és a BTT elköltésével lehet majd gyorsítani a letöltési sebességet (seeder).

A fehér könyvben a következő olvasható:

“A teljes tokenkínálat 990,000,000,000 BTT lesz. A tokeneket a következőképp osszuk el: token allokáció a BitTorrent, Inc. torrent kliens felhasználóinak a kliens telepítésével és használatával, TRX tulajdonosoknak szánt tokenek, a kezdeti támogatóknak és befektetőknek szánt tokenek, a BitTorrent Alapítvány és csapat tagjainak járó tokenek, valamint a TRON Alapítvány tokenjei.”

“A BitTorrent, Inc. torrent kliens használói (és valószínűleg más torrent kliensek használói is, akik végrehajtják a szükséges protokoll bővítményi beállításokat) egy CAPTCHA vagy proof-of-work elküldésével férhetnek hozzá a kezdeti BTT egyenlegeikhez.”

Justin Sun egy élő stream során azt válaszolta, a TRX tulajdonosok nem fognak túl nagy BTT airdropban részesülni ugyanis az elsődleges fókusz az ICO-n és a közösségi forrásgyűjtésen lesz.

A Binance által frissen indított platformon került kihirdetésre a BTT airdrop, ahol egyben a kriptotőzsde felhasználói vásárolhatnak is. A BTT lesz az egyik első projekt a Binance Launchpad névre keresztelt kriptós Kickstarter platformon:

“A BitTorrent új BTT tokenje segítségével a felhasználók ösztönözőket csatolhatnak, mely így jobb fájlmegosztáshoz vezet, valamint felgyorsítja a hálózatokat és hosszabbá teszi a seedelési periódusokat.”

Az még nem tisztázott, hogy mennyit is akar pontosan a TRON a BitTorrent ICO-val összeszedni, de az köztudott, a múlt évben 140 millió dollár környéki összegen vásárolta fel a fájlmegosztót.

Októberben még azt nyilatkozták, hogy a Tront tokent fogják használni egy ösztönző mechanizmus felállítására, de azóta láthatóan változott a véleményük és inkább egy újabb kis-ICO keretében még több forrást akarnak begyűjteni a közösségtől és a befektetőktől.

A TRX mindenesetre jól reagált a hírekre és október óta nem látott árszinteken kereskedik. Piaci kapitalizációja közelít a 2 milliárd dollárhoz és a napi kereskedési volumene is 200 és 300 millió dollár között váltakozik folyamatosan.

A 25 dollárcentes múlt év januári ATH-tól még messze van, de a bitcoinnal szemben kifejezetten jól teljesít, mivel a januári 1718 szatosis rekordárfolyamától már csak ~1000 szatosis elmaradásban van. Dollárban még jóval 85% fölötti az éves értékvesztése, de bitcoinban már csak 60%.

A következő héten tartandó TRON konferencián maga Changpeng Zhao is tiszteletét fogja tenni. A kriptotőzsde és az alapítvány egyre szorosabb kapcsolatát mi sem bizonyítja jobban, mint a 3 millió dolláros adomány, melyet a Binance jótékonysági szervezetének ajánlottak fel.

Az egyébként friss hálózaton már 117 új dapplikáció található, ami nem kevés, ha összevetjük a korábban indult EOS protokoll 230 és az Ethereum 1500 dappjával.

A TRON BitTorrent dappja pedig az ökoszisztémában messze mindent túlszárnyal a körülbelül 100 milliós felhasználószámával.

Hogy vajon ezek a felhasználók fizetni is hajlandóak lennének a gyorsabb letöltésért miközben rengeteg olyan tartalom van a BitTorrenten, mely vírusos és törött, az még a jövő kérdése.

A másik nagy kérdés az lesz, hogy vajon képes lesz-e a TRON blokklánca a megnövekedett keresletet feldolgozni, figyelembe véve a komplikált stakelési megoldásait.

Ami viszont tény, hogy végre valahára a többi blokklánc platformon is elindultak a fejlesztések, mely akár a következő 10 évünk egyik legizgalmasabb versenyének is ígérkezhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük