300 MW spanyol bitcoin bányászfarm épül napenergia használatával

Cryptosolartech, egy spanyol bitcoin bányászfarm 300 MW összkapacitású fotovoltaikus napelemre adott le rendelést egy kínai gyártónál egy napelemfarm létesítése érdekében.

Risen Energy Spain, a Risen Energy spanyol leányvállalata partnerségre lép a Cryptosolartech bitcoin bányászcéggel ahol a bitcoin bányászatra felhasznált áram 100%-ban napenergiából fog származni.

A Cryptosolartech közlemény szerint a fejlesztést több fázisra bontják. Az első fázisban 3 fotovoltaikus napelemfarmot telepítenek 45 MW kapacitással Sevilla tartományban. Az így kinyert energiát fogják a Malagában található kriptopénz bányászfarmokba táplálni.

“Ezzel végre elindulhatunk és elkezdhetjük installálni a 300 MW kapacitású fotovoltaikus farmunkat megújuló energiát biztosítva a legnagyobb bányászfarmnak Spanyolországban, a mi farmunknak,” írta a Cryptosolartech a közleményben.

Két napelem farm már üzemel

Mialatt két farm már működik a Cryptosolartech további három építését kezdte meg. A kész napelemfarmok a Marchena és Cantillana, az építés alatt lévők a Salteras, Palomares és Alcala de Guadaira nevet kapták.

A Cryptosolartech nem az egyetlen mely a megújulókban látja a sokszor kárhoztatott kriptovaluta bányászat energiaproblémáját. Ausztráliában a D Coin, a DC Two adatközpont üzemeltetője két hónappal korábban jelentette be egy napelemes kriptovaluta bányászfarm építését.

Spanyolország az Európai Unió vezető napenergia hasznosítója közel 7 gigawatt fotovoltaikus és szolár termál kapacitással. Forrás: Wikipédia

Megoldások a bitcoin öko-lábnyomának csökkentésére

Az ausztrál bányászfarm a következő évben kezdi meg a működését és egy korábbi szénbányász városka közelében épül.

“Személyre szabott alacsony költségű kriptovaluta és bitcoin bányászatra kalibrált hoszt opciókkal világszerte versenyképes árakkal a DC Two & D Coin képes volt mind a helyi és a nemzetközi kriptobányász közösség figyelmét felkelteni,” mondta a vállalat korábban.

Az év közepe tájékán William Shatner jelentette be, hogy egy olyan projekthez adta a nevét mely megújuló energiából nyert kriptodeviza bányászatot támogat. A Solar Alliance nevű kanadai cég Shatnert mint szóvivő alkalmazza. A Vancouverben jegyzett vállalat felvásárolt egy Illinois állami üres raktárat hogy ott kezdje meg a kriptovaluta bányászatot 3 MW kapacitással. A bányászathoz szükséges energia 100 százalékban napenergiából fog származni.

Hasznosnak találod a munkánk? Kérjük, támogass minket!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük