39 000 dolláron a Bitcoin, nehéz napok várnak a kriptovalutára

39 000 dollárig zuhant a Bitcoin árfolyama, a hajnali órákban egy ideig 38 787 dolláron kereskedtek a kriptovalutával. Február eleje óta ez a legalacsonyabb szint. Nehéz napok várnak a kriptopiacra.

A szerdai ázsiai kereskedés során, 39 000 dollár alatti mélypontra esett a Bitcoin árfolyama, mivel a tőzsdékre irányuló megnövekedett beáramlást követően további eladási nyomás alakult ki. Ilyen alacsony értéket utoljára február 6-án láthatott a kriptopiac. A következő napok kritikusak lesznek a Bitcoin és általában a kriptopénzpiacok szempontjából is, kérdéses, hogy meddig tarthat az árfolyamesés.

Hatalmas beáramlást tapasztaltak a legnagyobb kriptovaluta tőzsdék, mint például a Binance, ami általában egy nagy eladási hullámot jelez, annak ellenére, hogy több nagyhal kihasználva az alacsony árat, bevásárolt a kriptovalutából. A Glassnode adatai alapján elmondható, hogy május 18-án volt az eddigi legnagyobb BTC beáramlás a Binance-re. Ennek nagy részét mostanra eladták, a Bitcoin aznap 12,5%-ot, az elmúlt héten pedig 30%-ot zuhant. Jelen állás szerint a korrekció csúcspontja és mélypontja között 40% van.

2020 márciusában a Bitcoin 60%-kal esett vissza több mint 10 000 dollárról 4 000 dolláros mélypontra. A cikk írásának idején 39 337 dolláron kereskedtek a BTC-vel.

Az altcoinok sem úszták meg

Az altcoinok sem maradtak ki az árfolyamesésből: a teljes piaci kapitalizáció 325 milliárd dollárt veszített 24 óra alatt, és 1,9 billió dollárra zuhant.

Az Ethereum 16%-os csúszással 3 ezer dollár alá esett, míg a Binance Coin majdnem 20%-ot veszített értékéből, jelenleg 431 dolláron kereskednek vele. A többi altcoin is nagyot bukott, a Cardano, a Dogecoin, a Bitcoin Cash, az Uniswap és a Stellar is 15%-os veszteséget szenvedett el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük