40 éves csúcson az infláció az USA-ban, magukhoz térnek a kriptovaluták

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

40 éves csúcsra gyorsult az infláció az Egyesült Államokban és elérte a 7%-ot, aminek következtében a bitcoin és az etherum árfolyama ismét magához tért.

Míg a múltbeli tendenciák a dollár elleni erős fedezetként a 11 billió dolláros piaci kapitalizációval rendelkező aranyat javasolták volna, a kriptopiac reakciója a fogyasztói árak emelkedésére azt mutatja, ezúttal sokan a kriptovaluták felé fordulnak. Mindez különösképpen a közép és magas jövedelmű polgárokra igaz, akik meg akarják védeni készpénztartalékjaikat és likvid eszközeiket az értékvesztés ellen. A 2021-ben több mint 160 százalékos árfolyamnövekedéssel büszkélkedő bitcoin, a hírhedt ethereum és társai most esélyt kaphatnak arra, hogy elfoglalják helyüket a számukra kijelölt trónon.

A FED szigorú intézkedéseket javasol

Az energiaárak 33,3%-kal, a lakhatási költségek 4,1%-kal, az élelmiszerárak több mint 6 százalékkal, az egészségügyi szolgáltatások pedig mintegy 2%-kal növekedtek. Az pedig már csak hab a tortán, hogy továbbra is egyre nagyobb benzinhiány tapasztalható az USA-ban. A Fed egyébként már novemberben nyilvánosságra hozta, hogy a fogyasztói árak további emelkedése várható, aminek megfékezésére lépéseket irányzott elő.  

Ami pedig a kriptovalutákat illeti, a Fed többször is megpróbált fellépni a szektor ellen. A jó hír viszont, hogy ahogyan röpködnek a százalékok, a bitcoin helyzete egyre csak javulni látszik. Az inflációs ráták előre jelzett emelkedése miatt ugyanis sokan, többek között a MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor is úgy gondolja, hogy a BTC hamarosan 100 billió dolláros piaci kapitalizációval fog rendelkezni. Ugyan akadnak még, akik a bitcoint volatilitása miatt még mindig spekulatív eszköznek tartják, a kriptovaluták leghűségesebb támogatói szerint szeretett kriptovalutánk már megérett arra, hogy az arannyal egyenrangú fedezeti eszközként szolgáljon a dollárral szemben.

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto