Michael Saylor: “A Bitcoin ötvenszer jobb, mint az arany”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Michael Saylor úgy véli, hogy az Ethereumnak és a stabilcoinoknak igenis van helyük a kriptoökoszisztémában, a Bitcoin pedig sokkal jobb, mint az arany.

A MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor, aki nem mellesleg a BTC egyik leghűségesebb támogatója, kiállt az Ethereum és más kriptopénzek mellett is. Amióta a MicrosStrategy elkezdett jelentős mennyiségű Bitcoint vásárolni, Saylor vált az egyik legemblematikusabb BTC figurává. Mint elkötelezett bitcoinista ritkán beszél más digitális valutákról, és még ritkábban van pozitív véleménye róluk.

A CNBC Fast Money című műsorának adott újabb interjújában azonban lényegesen optimistábbnak tűnt néhány kriptovalutával kapcsolatban, mint korábban. Saylor külön kiemelte az Ethereumot és néhány stabilcoint. Úgy véli, hogy mind az ETH-nak, mind pedig a stabilcoinoknak van helyük az ökoszisztémában, és a közelgő központi banki digitális valutákhoz hasonlította őket, mivel némileg azonos szerepet tölthetnek be.

A Bitcoin jobb, mint az arany

Saylor természetesen nem hagyhatta szó nélkül a Bitcoint sem. Ismét kiemelte a BTC érdemeit az összes többi befektetési eszközzel szemben, ahogyan azt már számos alkalommal tette a múltban.

A MicroStrategy egyébként épp tegnapelőtt jelentette be, hogy még több Bitcoint vásárol, miután A osztályú törzsrészvényeinek eladásával 1 milliárd dollárt gyűjtött össze.

Azt hiszem, az elmúlt 12 hónapban mindannyian vártuk az inflációt, és azt hiszem, most látjuk is. Szerintem a befektetők látják, hogy a Bitcoin 330%-kal, az arany pedig 7%-kal emelkedett ebben az időszakban. Tehát a Bitcoin 50-szeresen felülmúlja az aranyat. Tehát azt látod, hogy Paul Tudor Jones és más korai bitcoin-hívők azt gondolják: talán itt az ideje, hogy megduplázzam vagy megháromszorozzam a kitettségemet” – mondta Saylor.

Annak ellenére, hogy még mindig elég sokan kockázatos eszköznek tartják a kriptopénzt, a MicroStrategy Bitcoinba történő befektetése és a cég növekedése boldoggá tette a befektetőket és a részvényeseket is, véli a népszerű bitcoin rajongó.

A teljes interjú itt tekinthető meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.