415 dollárig menetelt az ether (ETH), gyors korrekció után 370 dollárnál stabilizálódott

Két éve nem látott magasságokba szökkent a legnagyobb piaci kapitalizációjú blokklánc platform, az Ethereum natív kriptovalutájának, az ether árfolyama.

A hajnali órákban lezajlott árfolyam-akció során 415 dollárig futott, majd egy gyors korrekciót követve meg sem állt 325 dollárig. Azóta a 370 dolláros szint körül kezdett el stabilizálódni az árfolyama.

ether árfolyama
ETH/USD, 15 perces, Coinbase

A 400$ megütése két éves mérföldkövet jelent, ugyanis 2018. augusztusa óta nem járt az árszint fölött a coin. Ha 2020. január elseje óta nézzük a teljesítményét, akkor már +181.15%-ot erősödött, ami 3x akkora megtérülés a kereskedőknek realizáláskor, mint amit a BTC produkált (+55.77%) ugyanennyi idő alatt.

A heti masszív mozgásra mint szülinapi ajándék is tekinthetünk, hiszen az Ethereum blokklánca öt évvel ezelőtt, 2015. július 30-án indult.

Ha az emelkedés mögötti okokat keressük, akkor kiemelhetünk legalább két fontos tényezőt.

Az egyik az egyre szolidabb alakot öltő Ethereum 2.0 indulás menetrendje, mikor is a proof-of-work konszenzus mechanizmusról proof-of-stake-re tér át a hálózat, aminek egyik fontos jövedelemtermelő követelménye, hogy a stakelőknek legalább 32 ETH-tel kell rendelkezniük, hogy stake blokkjutalomban részesüljenek, a másik pedig a DeFi ökoszisztéma példátlan növekedése az évben. A decentralizált pénzügyi alkalmazásokban már több mint 4 milliárd dollárnyi érték várja sorsát, mialatt a szubszektor piaci kapitalizációja elérte a 8 milliárd dollárt.

Akinek sikerült elcsípnie még márciusban, a fekete csütörtöki “kedvezményes árfolyamokat”, azok triplán örülhetnek, hiszen akkor még csak 110 dolláron járt az ETH árfolyama.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.