42 millió dolláros szerződést kötött az AS Roma egy blokklánc céggel

Az AS Roma olasz labdarúgóklub hároméves szerződést kötött a Zytara Labs blokklánc céggel 42 millió dollár értékben.

A Zytara Labs blokklánc vállalkozás 42 millió dolláros partnerséget kötött az AS Romával. A megállapodás három évre szól, és magában foglalja a meccsmezek szponzorálását, az NFT ajándéktárgyakat, valamint a szurkolók és a klub közötti fokozott kapcsolattartást. A legendás olasz futballklub teljes mértékben bekapcsolódik a Zytara Lab DigitalBits blokklánc hálózatába, a DigitalBits embléma megjelenik a férfi és női csapat hazai, idegenbeli mezén is.

A 2021-22-es szezonban a Roma és a Montecatini közötti barátságos mérkőzésen fogják először az új mezeket a játékosok viselni. Emellett 25 arany emlékgyűrű lesz megvásárolható lesz, további 25 darabot pedig a Roma Cares nevű jótékonysági szervezet kapja meg, amelyet a Serie A jelenlegi játékosai alapítottak.

Guido Fienga, az AS Roma vezérigazgatója azt nyilatkozta az AS Roma és a DigitalBits közötti partnerségről:

“Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy az AS Roma hivatalosan is csatlakozott a DigitalBits ökoszisztémájához. A DigitalBits egy olyan blokklánc, amely a gyorsaságáról, hatékonyságáról és fenntarthatóságáról ismert. Ezek olyan tulajdonságok, amelyek tükrözik klubunk értékeit, és lehetővé teszik számunkra, hogy számos módon elmélyítsük a szurkolóinkkal való kapcsolattartást a világon.”

A legnagyobb összegű szerződés, amely valaha is egy sportklub és egy blokklánc cég között született

A Zytara és a DigitalBits blokklánc alapítója, Al Burgio elmondta:

“Ez a történelmi jelentőségű kapcsolat az AS Romával, a világ egyik leglegendásabb futballcsapatával óriási jelentőségű, nemcsak a Zytara és a DigitalBits, hanem az egész blokkláncipar számára. Az AS Roma kitágítja a kollektív képzeletet azzal, hogy bemutatja, hogyan lehet a blokklánc technológiát használni a sportcsapatok és a szurkolói közösségük, valamint más támogatók között a kapcsolat előmozdítására.”

A csapat a 2021/22-es szezon első 11 mezét, amelyet a Giallorossi játékosai a Roma és a Montecatini közötti barátságos mérkőzésen viselnek, a partnerség kezdetének emlékére fogja értékesíteni. Az AS Roma szerint a vásárlásból származó összes bevételt a Roma Cares nevű közalapítványnak ajánlják fel, amely különböző projekteken keresztül támogatja a helyi közösségeket és elősegíti a társadalmi szolidaritást.

A DigitalBits blokklánc hálózat másodpercenként több ezer tranzakciót képes feldolgozni 3-5 másodperces megerősítési idővel és olcsó tranzakciós díjakkal- A magánszemélyek és a vállalkozások elkezdtek környezetbarátabb alternatívákat keresni, mivel az energiafelhasználással kapcsolatos aggodalmak továbbra is sújtják az olyan blokkláncokat, mint a Bitcoin és az Ethereum, amelyek Proof-of-Work konszenzust használnak.

Bár nem az AS Roma az első európai sportszervezet, amelyik blokklánc céggel lépett partnerségi viszonyba, ez a megállapodás figyelemre méltó, mivel a szerződés hossza és a szponzori szerződés bruttó értéke tekintetében a legnagyobb, amely egy blokklánc vállalkozás és egy mainstream sportklub között köttetett.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük