5 bölcs idézet, ami segít megérteni a Bitcoint


A Bitcoin értékét és felsőbbrendűségét a hagyományos fizetőeszközökkel szemben nehéz pár szóban visszaadni. Azonban az aforizmák és idézetek segítenek jobban megérteni jelentőségét. Összeszedtünk számotokra ötöt.

Vijay Boyapati

A Bitcoin olyan, mint az arany, ami rendelkezik azzal a varázslatos képességgel, hogy teleportálni tudod.

A “Bullish Case for Bitcoin” című esszéjében a szenior Google szoftvermérnök és startup alapító úgy hasonlította a Bitcoin értékét más eszközökhöz (arany, fiatpénz), mint még senki más.

Satoshi Nakamoto

The Times 2009/01/09 A pénzügyminiszter közel áll a második bankmentő csomag bejelentéséhez.

A Bitcoin genezis blokkjába a rejtélyes alapító által kódolt The Times szalagcím az előző pénzügyi válság csúcsán. Kinyilvánítás, ami magában foglalja mindazt, ami ellen a Bitcoin létrejött: az uralkodó elitista globális pénzrendszerrel szemben, a fiatpénz kiskirályokkal szemben, a hegemonikus bankokkal és más köztes pénzügyi szereplőkkel szemben. A fedezet nélküli hitelpénzzel szemben, ami a társadalmi kontroll egyik fő eszköze. Programozható, globális, open source internetpénz és befektetési eszköz, aminek értéket kizárólag a szabadpiacok határozzák meg, ahol a dollár-, euró-, forintgazdaságok elitjének nincs helye.

Obi-Wan Kenobit

A Bitcoin olyan, mint a korai elektromosság. Nyers, veszélyes, ami nagyon ingadozónak és nehezen használhatónak számít. Az idő múlásával biztonságosabbnak, könnyebbnek és normálisnak fogjuk érezni használatát. Ahogy az elektromosság is tette, eddig elképzelhetetlen iparágak inspirálója és mozgatórugója lesz. És egy napon rácsodálkozunk majd, hogy miként tudtunk élni nélküle.

A névtelen Bitcoin-maximalista és szerző összehasonlítja a protokoll állapotát az elektromosság kezdetével. Kenobit szerint a forradalmi találmányoknak időre van szükségük az éréshez.

Jack Dorsey

A Bitcoin ellenálló. A Bitcoin etikus. BTC elkötelezett az Internet ideáljai mellett. Szerintem a Bitcoinnak van a legnagyobb esélye, hogy az Internet natív fizetőeszközévé váljon. Ha az Internetre, mint ország gondolsz, akkor úgy vélem, ez egy nagyszerű lehetőség.

Köztudott, hogy a Twitter alapító Jack Dorsey Bitcoin maximalista. Több Bitcoin egyébként önkéntes fejlesztési környezetéhez fűződő kezdeményezése is van. Bitcoin fejlesztőket támogat anyagilag, hogy azok főállásban digitális eszköz kódbázisán dolgozhassanak, megalapította a Cryptocurrency Open Patent Alliance (https://open-patent.org/) szövetséget, aminek feladata lesz a szabadalommentesség és open-source fejlesztési környezet fenntartása.

+1 Vijay Boyapati

Bitcoin birtoklása egyike azon kevés aszimmetrikus fogadásoknak, amiben az emberek bárhonnan a világról részt vehetnek.

A végére egy újabb fontos megállapítás a Bitcoinról a Google fejlesztőtől, amivel az eszköz globális természetére utal. Bitcoin tranzakciókhoz nincs szükséged egy bankra, elég telepíteni egy tárca alkalmazást és onnan a Bitcoinod bárhova a világon bárkinek, aki rendelkezik BTC címmel, el tudod küldeni. Képzeld el milyen tortúrán kellene átmenned, ha mondjuk dollárt szeretnél küldeni az Egyesült Államokba a bankodon keresztül. Nincs központi entitás, ami figyeli, hogy Te kinek és hova utalsz, nincs PayPal vagy Revolut vagy más mobilbank, ami a megkergült algoritmusuk miatt letiltja a számládat. A Bitcoin utalások megállíthatatlanok és direktek. Csak Internetre és egy alkalmazásra van szükséged.

***A BitcoinBazis.hu több ezer hírt, elemzést és kezdőknek szóló útmutatót publikált a Bitcoinról és kriptovalutákról 2016-os indulása óta. Az open source fejlesztési környezet egyben open source tudásanyagot is jelent, így megkérünk mindenkit, ne adjon ki feleslegesen több ezer forintot olyan Bitcoin ‘oktatóanyagokra’, amik alapértelmezetten ingyenesen hozzáférhetőek az interneten.***

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.