5 millió új ügyfelet szerzett a Coinbase az elmúlt 10 hónapban

Az Egyesült Államok legnagyobb kriptotőzsdéje az elmúlt 10 hónapban mintegy 5 millió fővel gazdagította ügyfélkörét és átlépte a 30 milliós határt. Ám vannak olyanok, akik kétségbe vonják az adatok hitelességét.

Nagyot nőtt a Coinbase, már ha a számadatok valósak

A San Francisco-i startup sikeréről Alistair Milne, kriptovállalkozó és befektető számolt be, aki egy Google Táblázatot forrásként megosztva tweetelte a Coinbase 2014 óta tartó csillagászati bővülését.

A táblázat alapján a Coinbase 5 millió friss usere a medvepiaci vérengzés közepette döntött a a potenciális bitcoinba fektetés mellett. Hogy mi váltott ki ilyen nagy mértékű emelkedést, azt nem tudni: az ‘olcsón bevásárolok’ stratégiától kezdve a kíváncsiságig, többféleképpen megmagyarázható.

Több fiók nem jelent több aktív felhasználót

Az adat hitelességét több kommentelő is kérdőre vonta, mivel nem hivatalos kimutatásról van szó, csak a különböző média outletekben elejtett nyilatkozatokból kikövetkeztetett számadatokról. Másrészt a ‘coinbase’ kifejezésre való Google Trendek nem mutatnak komoly nemzetközi emelkedést, illetve a ‘coinbase’ (vagy ‘érmealap’) amúgy is a kriptopénz bányászatból kölcsönzött szakkifejezés.

Google Trendek 5 éves a ‘coinbase’ szóra

Megint mások arra hivatkoznak, hogy már rég törölték a Coinbase számláikat, de még mindig nem kaptak visszaigazolást a törlésről, illetve a táblázatból az sem derül ki, hogy mennyi a Coinbase napi aktív felhasználóinak a száma és feltételezhető, hogy a többségük inaktív.

A SimilarWeb látogatószám statisztikái 36.52 millió havi látogatót mutatnak júniusra.

Milne táblázata 16 500 napi új regisztrálót feltételez a Coinbase-re, ami 16 500 KYC azonosítást jelent naponta. Nincs pontos adat a Coinbase dolgozók számáról, a Wikipédián 500 fős alkalmazotti létszámot találunk, ami a 30 milliós felhasználóbázishoz viszonyítva egy meglehetősen karcsú munkaerőt jelent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük