Tizenkét 50 millió dollár felett gyűjtő ICO még ki se jött tokenjével

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Legalább 12 elsődleges tokenkibocsátás (ICO) mely egyenként legalább 50 millió dollárnyi forrást gyűjtött még sehol se tart a natív tokenjeik kibocsátásával és disztribúciójával, áll a BitMEX két nappal ezelőtti friss hírlevelében.

A hírlevélben Arthur Hayes, BitMEX CEO olyan ismert projekteket azonosított be, melyek még nem adták ki natív tokenjeiket, mint a Telegram (1.7 milliárd dollár gyűjtött forrás), a Filecoin és az Overstock webáruház tZero projektje.

“Ezek az üzletek hatalmas értékkel rendelkeznek, és számos jól ismert tokenalap nagy méretű részesedést szakított ki. Még nem tudni, hogy mikor kerülnek ezek a tokenek – ha egyáltalán bekerülnek – bevezetésre a másodlagos piacokra,” magyarázta a BitMEX CEO, majd hozzátette:

“A tokenkínálatot figyelembe véve, ki fogja ezeket a sz@rokat megvenni?”

“2019 a leszámolás éve lesz a legtöbb alapnak,” Hayes végkövetkeztetése:

“Ha ezek a piacra lépnek, akkor nem lesz könyvelési trükk, amivel el lehet majd titkolni az alapok gigászi veszteségeit.”

Hayes kemény szavai rátapintanak az ICO piacok idei és várható jövő évi problémáira. A már 12 hónapja dúló kriptovaluta és token medve piacokon, számtalan projekt lassan elvérzi az összes forrását, amit még a rali és a leszálló ág idején gyűjtöttek. A Diar korábbi elemzése szerint az ICO projekt tokenek 70%-a kevesebbet ér, mint amennyiért a befektetők az ICO tokenértékesítés során megvásárolták.

A becslés még 2018. szeptemberében látott napvilágot, mikor a bitcoin és az ethereum körülbelül 30 százalékkal magasabb árfolyamon kereskedett, mint jelen pillanatban. Jelenleg a tokenérték vesztés még súlyosabb, 90% fölötti.

Más ICO-k jövőjét a szabályozói dörgedelem pecsételte meg, ahogy történt a napokban a Paragon és az Airfox ICO-kkal, amiket az amerikai értékpapír felügyelet (SEC) bírságolt meg fejenként 250 000 dollárra és egyben kötelezte azokat a befektetői források visszatérítésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.