500 BTC finanszírozási alapot hoz létre a Bitcoin fejlesztőknek Jay-Z és Jack Dorsey

Jack Dorsey, a Twitter társalapítója és vezérigazgatója ma jelentette be, hogy ő és a népszerű Jay-Z hip-hop előadóművész 500 bitcoinos finanszírozási alapot hoz létre.

Dorsey tweetjében írta, hogy az új alap, a ₿trust a Bitcoin fejlesztésék finanszírozására indul és kezdetben az afrikai és indiai csapatokra összpontosít. Az 500 BTC aktuális árfolyamon meghaladja a 23.5 millió dollárt, az az a 7 milliárd forintot.

“Vak visszavonhatatlan alapként fogjuk felállítani, nulla irányítással részünkről. 3 igazgatósági tag kell az induláshoz:”írta Dorsey. A pozícióra bárki jelentkezhet.

Dorsey jól ismert Bitcoin támogató, Twitter-profilján pusztán a “#bitcoin” hashtag szerepel kiírva. A finanszírozási alap hetekkel azután érkezik, hogy Dorsey egymillió dolláros adományban részesítette a Washington D.C.-ben székelő Coin Center kutatási és lobbicsoportot.

Korábban a Bitcoin Lightning fejlesztésére indított egy támogatási alapot a Square cégén keresztül. A Lightning a Bitcoin második rétegű nem-hálózati megoldása és célja, hogy skálázhatóvá és olcsóvá tegye a BTC használatát a hétköznapi utalások területén is.

Kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük