Az Alchemy, a Jay-Z által is támogatott startup új eszköztárral rukkol elő

Az Alchemy, az egyik legnagyobb blokklánc applikációkat fejlesztő vállalat egy olyan eszköztárral jelenik meg, amely jelentősen javítja majd az Ethereum fejlesztési folyamatokat.

Lehet, hogy még nem is hallottál az Alchemy nevű cégről, pedig nekik köszönheted a CryptoKitties alkalmazást is. Az egyik legismertebb Ethereum dapp ugyanis az Alchemy platformjára támaszkodik, és erre épül az egész infrastruktúrája.

Most jelentette be az Alchemy, hogy egy olyan eszközt mutat majd be, amellyel a blokklánc fejlesztés sokkal egyszerűbb lesz. Egyébként az Alchemy befektetői között találjuk Jay Z-t és Will Smith-et is.

Az Alchemy Build, egy olyan új eszköztár, amely az Alchemy már működő platformjára épül rá. Arra tervezték, hogy csökkentsék a blokklánc fejlesztők hibakezelésére fordított idejét, tehát nem közvetlenül kapcsolódik magához a termékhez.

A Build alapvetően 4 fő eszközből áll:

  • egy explorer, amely által sokkal könnyebben azonosíthatóak be a hibák,
  • egy visualiser, amely megtalálja azokat a tranzakciókat, amiket nem sikerült feldolgozni,
  • egy composer, amely a prototípus működtetésében segít,
  • egy debugger alkalmazás is része a csomagnak.

Az Augur, a Kyber Network, a Gods Unchained, a Binance Wallett, de korábban még az Opera webplatform is az Alchemy platformjára támaszkodott, ami biztosította az alapinfrastruktúrájukat. Így ezek a cégek csak a saját központi szolgáltatásaikra kell hogy fókuszáljanak.

Az Alchemy társalapítója és vezérigazgatója Nikil Viswanathan úgy gondolja, hogy a Build újratölti a lehetőségek tárházát, ami által a platform sokkal több mindenre lesz képes. “Összességében ez azt jelenti, hogy a fejlesztők gyorsabban építhetnek új termékeket, ami azt jelenti, hogy a felhasználók több terméket kapnak. Ezzel egyúttal sokkal több innovációra lesz lehetőség a blokklánc térben.” Ezek a termékek sokkal jobbak lesznek és kevesebb hibával futnak majd, foglalta össze Viswanathan.

Az OpenSea, egy Ethereum alapú digitális eszköz piactér már megízlelhette az új eszköztár hatékonyságát a tesztelés során. Devin Finzer, az OpenSea vezére úgy nyilatkozott, hogy “Az Alchemy Build hatalmas támogatást nyújtott abban, hogy felépítsük és hibamentessé tegyük a globális piacterünket.”

Alchemy

Nagy nevek az Alchemy befektetők között

Viswanathan és a másik társalapító Joseph Lau 2017-ben alapították a cégüket azzal a céllal, hogy megszüntessenek minden akadályt vagy nehézséget, ami a fejlesztőket gátolja a blokklánc applikációk hatékonyabb és eredményesebb fejlesztésében.

A blokklánc fejlesztést annyira egyszerűvé és könnyűvé akarjuk tenni mint a webfejlesztést. Ez kell ahhoz, hogy a blokklánc még jobban elterjedjen,” foglalta össze a víziójukat Lau.

Az eddigi erőfeszítéseik kifizetőek voltak. Tavaly decemberben az Alchemy 15 millió dollárnyi elsőkörös befektetést húzott be. A befektetői körnek részese volt minden nagynév a Szilícium-völgyön belül és kívül is. A Coinbase és a Linkedin alapító Reid Hoffman mellett beszállt a Stanford Egyetem és Charles Schwab is. A Pantera Capital vezette a befektetési kört.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük