7 új altcoint vezethet be a Bitstamp a közeljövőben

A Bitstamp rendszeresen felülvizsgálja, milyen új altcoinokra van igény a piacon, most pedig 7 új érme pályázhat a kereskedésre. 

A Szlovéniából indult Bitstamp március 31-én jelentette be, hogy ismét mérlegelik, milyen újabb digitális eszközt vezethetnek be a kriptopénz platformra. Szorosan figyelik a piaci eseményeket és ez alapján hozzák meg a döntést. Többek között a Brave böngésző natív tokenje, a BAT is felkerült a listára, de gondolkodnak az Ethereum Classic, a Stellar Lumens és a Zcash bevezetésén is. A teljes listában egy stabilcoin, az USDC USD Coin is szerepel:

• Basic Attention Token (BAT)
• Ethereum Classic (ETC)
• Paxos Standard (PAX)
• USD Coin (USDC)
• Stellar Lumens (XLM)
• Zcash (ZEC)
• 0x (ZRX)

Fontos kiemelni, hogy ezek az érmék egyelőre még nem kerültek fel a kereskedhető párok közé, a Bitstamp egyelőre csak mérlegeli a bevezetés lehetőségét. Ahhoz, hogy a tőzsde támogatni tudjon egy érmét szigorú technikai, biztonsági és megfelelőségi folyamatokon kell átesnie. Ráadásul mivel a Bitstamp a világ számos országában működik, néha a szabályozó hatóság hozzájárulására is szükség van.

A bejelentéssel szeretnék elkerülni a bennfentes kereskedés vádját, hogy a piac kellően fel tudjon készülni a listázás következtében megjelenő nagyobb keresletre és árfolyam ugrásra. Annak idején például a Coinbase igen csak megégette magát a bitcoin cash listázással, mert nem közölte azt megfelelően előre a piaccal.

A Bitstamp egyike a legrégebben működő kriptopénz tőzsdéknek, mely annak idején Szlovéniában indult útjára majdnem tíz évvel ezelőtt 2011-ben. A jelenleg Luxembourgból irányított kereskedési platform egyike azon kevés tőzsdének, melyet eddig még nem sikerült meghekkelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.