93 millió dollár értékű Grayscale vásárlás egy nap alatt

A digitális pénzeszközöket kezelő Grayscale tavaly decemberben ért először csúcsra, amikor a hónap közepén a kezelésében lévő kriptóeszközök értéke átlépte a 13 milliárd amerikai dollárt. És a cég azóta sem lassít, a legfrissebb hírek szerint 24 óra alatt 93 millió dollár értékű Ethereumot adott hozzá az ETH-portfóliójához. Ez azt jelenti, hogy egyetlen nap alatt vásárolt meg 52730 ETH-t. Éppen csak néhány órával ezelőtt lépte át az árfolyam egyébként az 1800 dolláros szintet. Szakértők szerint ez egy ellenállási szint, amit a második legnagyobb kriptó nehezen fog tudni támasztási szintté váltani. Bár még néhány hasonló Grayscale vásárlás és máris nem lehet megjósolni, mi fog történni.

Újabb óriási Grayscale vásárlás

És a Grayscale mostani vásárlása csak napi szinten kimagasló, egyetlen hónap alatt már 191645 Ethereum megvásárlása írható a nevük mellé. Ez 340 millió dollárnyi értéket jelent azóta, hogy megint megnyílott újra a csatlakozási lehetőség a cég ETH-alapjához. Az ilyen hírek mindenesetre biztosan jót tehetnek az árfolyamnak, mert a kereskedők és befektetők többsége már nagyon régóta álmodozik a 2 ezer dollár szint eléréséről. Főleg azután, hogy a CME tőzsdéjén, ami a világ legnagyobb tőzsdéje derivatív termékek vonatkozásában, elindultak az ETH futures szerződések. Ugye ezek olyan opciós ügyletek, amelyekben egy jövőbeni időpontban, jövőbeni árfolyamon való eladásra vagy vételre kötünk alkut.

Sokan viszont most arról beszélnek, hogy az Ethereum hasonló pályán mozog, mint a Bitcoin mozgott 2017. decemberében. Hiszen a CME futures szerződések elindulása nem bírt olyan hatással az ETH árfolyamára, mint számítottak rá. Sok helyen arról írnak, hogy ha az ETH a hétvégét 1800 dollár felett zárja, akkor megmaradhat az a bullish-mozgása. Legalábbis most rápillantva a chartra, ez látható. De ezek csak találgatások, hiszen komoly elemzések voltak a bitcoin árfolyamáról is korábban, amelyeket aztán a piac nagyon gyorsan meg tudott cáfolni. Plusz pont a napokban írtunk arról, hogy az Ethereum eszközbe egyetlen hét alatt majdnem 200 millió dollár folyt be, ötször annyi, mint a bitcoinba. A Grayscale dominálja a piacot, a mögöttük második helyen álló befektető 21Shares töredékét költötte annak, amit a digitális eszközkezelő.