A Grayscale bitcoin alap újra megnyitja kapuit a befektetők előtt

Miután tavaly december végén az alap kezelői ideiglenesen leállították az új befektetők fogadását, most január elején újra elérhetővé vált a szolgáltatás a világ egyik legnagyobb kriptoeszköz kezelőjénél, jelentette a Cointelegraph. A bitcoin alap mellett az ethereum, a bitcoin cash és a litecoin alapok is újra elérhetők.

A Grayscale várja az új befektetőket – legalábbis minden kriptoalap, ami nem XRP

A Grayscale digitális eszközkezelő, amely növekvő népszerűsége miatt már-már aggasztó gyorsasággal vásárolja fel a világ bitcoinkészletét, most újra megnyitotta platformját az új befektetők számára. A Bitcoin Trust és a Grayscale Ethereum Trust mellett a Grayscale Digital Large Cap Fund Trust is elérhetővé vált.

Az XRP alapot, úgy tűnik, továbbra sem akarják megbolygatni, miután januárban az összes XRP-t eltávolították a Digital Large Cap alapból. A Ripple körül egyre gyülekező sötét felhők miatt az XRP alap valószínűleg hosszú távon is inaktív marad.

A kriptoalap ideiglenes lezárása az új befektetők előtt nem volt újdonság a Grayscale életében. Az alapnál időszakosan szokták lezárni és újraindítani a befektetési lehetőségeket. Ezalatt a privát elhelyezési opciók továbbra is nyitva maradnak. A decemberi lezárás ideje most majdnem pontosan egybe esett a korábban frissen eladott részvények hat hónapos tartási kötelezettségének lejáratával. A Grayscale Bitcoin Trust részvények megvásárlása esetén ugyanis az új tulajdonosok hat hónapon keresztül nem adhatják el ezeket. Gyakran előfordul így az, hogy ezek a GBTC index alatt jegyzett részvények később pontosan egyszerre jelennek meg a piacon.

A Grayscale jelenleg a világ egyik legnagyobb kriptoeszköz-kezelője, amely 2021 januárjára már összesen több mint 24 milliárd dollárnyi kriptóval rendelkezik különböző alapjain keresztül. A kriptoalap bitcoin és altcoin vásárlási szokásaiknak mértéke a múlt év során egyre több aggodalmat váltott ki a kriptoközösségből. Tavaly decemberben a Grayscale háromszor annyi bitcoint vásárolt, mint amennyit összesen a hónapban bányásztak. De az altcoinok sem menekültek: csak a tavaly tavasszal bányászott ethereknek nagyjából a felét a Grayscale szerezte meg.

A mostani nyitás azért is lehet érdekes, mert néhány elemző szerint a most induló hat hónapos tartási kötelezettség lejártával fél év múlva egy újabb BTC áremelkedést várhatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.