Újabb 300 millió dollárért vett bitcoint a Grayscale

A Grayscale újabb 300 millió dollár értékű bitcoint vásárolt a harmadik negyedévben, jelentette be a társaság, ezzel a felügyeletük alatt álló digitális eszköz vagyon értéke 16 milliárd dollárra nőtt.

A tegnap bejelentett 12 300 bitcoinos akvizícióval együtt összesen 589 000 bitcoint birtokolnak. A befektetési vállalat ezenkívül közleményében hozzátette, az eddigi legnagyobb negyedéves tőkebeáramlást regisztrálták, amelynek összege a harmadik negyedévben meghaladta az egy milliárd dollárt, ami a harmadik egymást követő rekord negyedév.

A tőzsdén kereskedett vállalat idén már több, mint 2,5 milliárd dollárért vásárolt kriptovalutákat úgy, hogy felfüggesztette az új ügyfelek fogadását.

A Grayscale a bitcoinba, litecoinba, etherbe és más altcoinokba érkezőt GBTC, ETHE és más kriptovaluta árfolyamot lekövető részvényekre konvertálja, amikkel az akkreditált befektetőik hat hónapos tartás után szabadon kereskedhetnek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a most megvásárolt újabb 12 300 BTC legalább hat hónapra kikerült a kereskedési forgalomból.

A kriptovaluta piacok szabályozatlansága miatt a legtöbb intézményi befektető nem szerezhet közvetlen kitettséget a kriptovaluta piacokon, nem építhet bitcoin és altcoin portfóliókat, erre kínálnak megoldást a Grayscale kriptovaluta részvényei azon túl, hogy megszabadulnak a letétkezelés nyűgétől is.

A frissen felvásárolt és egyúttal forgalomból kivont bitcoin árfelhajtó hatással rendelkezik a piacokon lévén szűkös kínálatot eredményez egy már amúgy is stresszes kínálattal kínálattal rendelkező piacon, köszönhetően más nagyvállalatok, mint a PayPal és a MicroStrategy bitcoin felvásárlási akcióinak köszönhetően.

Mindeközben az Egyesült Államokban újabb 900 milliárd dolláros helikopterpénz törvényt jelentettek be a héten, amelyből 600$ dollárt kap fejenként minden rászoruló amerikai állampolgár.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük