Az Ethereum lekörözte a Bitcoint a heti tőkebeáramlásokat tekintve

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A CoinShares adatai szerint az Ethereum eszközbe 195 millió friss dollár folyt be egy hét alatt. A jelentés megállapította azt is, hogy a befektetők részéről „szokatlanul nagy az érdeklődés” az eszköz iránt. Emellett a teljes kriptoszektor csúcsokat döntöget az új tőkebeáramlásokat tekintve.

A február 8-án közzétett új CoinShares jelentés azt mutatja, hogy a közelmúltbeli befektetések beáramlása erősen kedvez az Ethereumnak. A piac második legnagyobb kriptovalutája 195 millió dollárnyi új tőkét vonzott be február első hetében, és ezzel minden más eszközt lekörözött.

tőkebeáramlások

A piacra beáramló összbevétel 2,6 milliárd dollár volt, ami meghaladja a 2020-ban elért teljes évi 6,7 milliárd dollár összérték egyharmadát. 2021 rendkívül bullish-an indult, és ha a jelenlegi trendek folytatódnak, ez lehet a kriptopénzpiac eddigi legjelentősebb éve.

tőkebeáramlások

A legnagyobb beáramlás a Grayscale Investments-től érkezett, amely a legismertebb az intézményi kriptoszolgáltatók közül. A cég heti forgalma 200 millió dollár, ami az összes fő szolgáltató bevételének mintegy 80%-át teszi ki.

42 millió dollárral a Bitcoin heti beáramlása eddig a legalacsonyabb január első hete óta. A Polkadot követte az Ethereumot és a Bitcoin-t, bár jócskán lemaradt a 4,4 millió dolláros bevételével.

Az Ethereum a DeFi piac gerince a tőkebeáramlásoknak köszönhetően

Az Ethereumba való jelentős beáramlásnak a virágzó DeFi piac lehet az oka. A CoinShares kutatói azonban megjegyzik, hogy a mostani trend szerint a befektetők inkább megtartják a kriptót, mintsem profitot relizáljanak. Az Ethereum a DeFi piac gerince, amely idén ugyanannyit, ha nem többet ígér, mint 2020-ban.

Az intézményi szereplők részéről történt befektetések nagy mértékben járultak hozzá a piac növekedéséhez az elmúlt fél évben. Számos vállalat és fedezeti alap, köztük a BlackRock, nyitottt a Bitcoin, mint törvényes befektetési eszköz iránt. Ez pedig előre mozdította a piacot, létrehozva egy dominóhatást, amely folyamatosan vonzza az új és jelentős személyeket, vállalatokat és azok friss tőkéjét.

Ezek közé tartozik a Tesla, amely egy SEC bejelentés szerint 1,5 milliárd dollárért vásárolt Bitcoin-t tegnap. Elon Musk vezérigazgató, aki nem ismeretlen a kriptohírek világában, egyértelművé tette, hogy támogatja a digitális eszközöket. A Bitcoin rövid ideig átlépte az 1 billió dolláros piaci részesedést is, mivel 47 000 dollár feletti rekord árfolyamot ért el.

Ha még több ilyen hír érkezik, akkor valószínűleg folytatódni fog a Bitcoin kétszámjegyű hullámzása. A Bitcoin a piac alapvető eszköze, a belőle származó nyereség pedig az altcoinokba is áramlik. Ennek hatására az Ethereum és a többi kriptovaluta árfolyama is csúcsokat döntöget. Az Ethereum árfolyam ma délelőtt például az 1800 dolláros szint felett is járt már.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.