Az Ethereum lekörözte a Bitcoint a heti tőkebeáramlásokat tekintve

A CoinShares adatai szerint az Ethereum eszközbe 195 millió friss dollár folyt be egy hét alatt. A jelentés megállapította azt is, hogy a befektetők részéről „szokatlanul nagy az érdeklődés” az eszköz iránt. Emellett a teljes kriptoszektor csúcsokat döntöget az új tőkebeáramlásokat tekintve.

A február 8-án közzétett új CoinShares jelentés azt mutatja, hogy a közelmúltbeli befektetések beáramlása erősen kedvez az Ethereumnak. A piac második legnagyobb kriptovalutája 195 millió dollárnyi új tőkét vonzott be február első hetében, és ezzel minden más eszközt lekörözött.

tőkebeáramlások

A piacra beáramló összbevétel 2,6 milliárd dollár volt, ami meghaladja a 2020-ban elért teljes évi 6,7 milliárd dollár összérték egyharmadát. 2021 rendkívül bullish-an indult, és ha a jelenlegi trendek folytatódnak, ez lehet a kriptopénzpiac eddigi legjelentősebb éve.

tőkebeáramlások

A legnagyobb beáramlás a Grayscale Investments-től érkezett, amely a legismertebb az intézményi kriptoszolgáltatók közül. A cég heti forgalma 200 millió dollár, ami az összes fő szolgáltató bevételének mintegy 80%-át teszi ki.

42 millió dollárral a Bitcoin heti beáramlása eddig a legalacsonyabb január első hete óta. A Polkadot követte az Ethereumot és a Bitcoin-t, bár jócskán lemaradt a 4,4 millió dolláros bevételével.

Az Ethereum a DeFi piac gerince a tőkebeáramlásoknak köszönhetően

Az Ethereumba való jelentős beáramlásnak a virágzó DeFi piac lehet az oka. A CoinShares kutatói azonban megjegyzik, hogy a mostani trend szerint a befektetők inkább megtartják a kriptót, mintsem profitot relizáljanak. Az Ethereum a DeFi piac gerince, amely idén ugyanannyit, ha nem többet ígér, mint 2020-ban.

Az intézményi szereplők részéről történt befektetések nagy mértékben járultak hozzá a piac növekedéséhez az elmúlt fél évben. Számos vállalat és fedezeti alap, köztük a BlackRock, nyitottt a Bitcoin, mint törvényes befektetési eszköz iránt. Ez pedig előre mozdította a piacot, létrehozva egy dominóhatást, amely folyamatosan vonzza az új és jelentős személyeket, vállalatokat és azok friss tőkéjét.

Ezek közé tartozik a Tesla, amely egy SEC bejelentés szerint 1,5 milliárd dollárért vásárolt Bitcoin-t tegnap. Elon Musk vezérigazgató, aki nem ismeretlen a kriptohírek világában, egyértelművé tette, hogy támogatja a digitális eszközöket. A Bitcoin rövid ideig átlépte az 1 billió dolláros piaci részesedést is, mivel 47 000 dollár feletti rekord árfolyamot ért el.

Ha még több ilyen hír érkezik, akkor valószínűleg folytatódni fog a Bitcoin kétszámjegyű hullámzása. A Bitcoin a piac alapvető eszköze, a belőle származó nyereség pedig az altcoinokba is áramlik. Ennek hatására az Ethereum és a többi kriptovaluta árfolyama is csúcsokat döntöget. Az Ethereum árfolyam ma délelőtt például az 1800 dolláros szint felett is járt már.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.