9500 felett a Bitcoin, 8%-os pluszban az Ethereum

Több hetes alacsony volatilitás után ismét visszatért az izgalom a kereskedésbe.

Egy hónapja nem volt ilyen magasan a bitcoin árfolyama. Miután átlépte ma reggel a 9500 dollárt is, jelentős lépést tett a 10 ezer dolláros ellenállás irányába, ami már hónapok óta fejtörést okoz az árfolyamnak.

Cikkünk írásakor még éppen 9500 felett van az árfolyam, mely az elmúlt 24 órához képest majdnem 2%-os erősödésnek felel meg. Amellett, hogy a bitcoin ára kulcs fontosságú szint fölé került, az 50 napos mozgóátlagot is átlépte a kereskedés jelenlegi árfolyama, ami akár további emelkedést is vetíthet majd előre.

9500 dollár felett a bitcoin

Ráadásul nem a bitcoin volt a legjobban teljesítő érme az elmúlt éjszaka.

Az ethereum napon belül közel 8%-os erősödést könyvelhetett el, miután az árfolyam 260 dollár fölé emelkedett. Mindeközben az újabbnál újabb csúcsokat döntögető Chainlink sem maradhatott le, szintén 8%-os emelkedéssel zárta az elmúlt 24 órát, 7,7 dollárra emelve az árfolyamot.

A Spartan Capital kriptopénz kockázati tőke alap vezetője, Kelvin Koh azzal kommentálta a reggeli bika piaci hangulatot, hogy

“Megnőtt a kockázatvállalási kedv, csak idő kérdése volt, mikor ragad ez át a bitcoin és az ethereum piacára is”

Koh szerint a mostani emelkedés könnyedén 10500 dollár fölé emelheti a bitcoin árfolyamát, mely után már a 14 ezer a következő lépcső – közvetlenül a Hold előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük