Ha ékszerre vágyik a kedvesed: patinás kanadai ékszerüzlet már bitcoint is elfogad

Kedden jelentette be a patinás kanadai Birks Group, hogy 8 kanadai üzletében már bitcoinnal (BTC) és bitcoin cash-el (BCH) is lehet fizetni prémium termékeiért. Az 1879-ben alapított minőségi ékszereket értékesítő lánc a Bitpay POS rendszerét integrálja.

Ha már érik az eljegyzés, vagy épp lemaradtál a Hublot limitált bitcoin óráiról, akkor egy röpke kanadai kiruccanás keretében (vagy feltételezhetően online is) a Calgary, Vancouver, Bloor, Yorkdale és Montreal Brinks üzleteiben már bitcoinért is vásárolhatsz ezüsttárgyakat, aranyékszereket, Breitling, Rolex, Bulgari és Cartier luxusórákat. Ezzel a vállalat lesz az első kanadai luxustermék kiskereskedő mely bitcoint is elfogad.

A sajtóközleményben Jean-Christophe Bédos, a kanadai ékszerüzlet ügyvezetője kitért a Bitpay-el történő együttműködésre, mely ugyan egy szignifikáns előrelépés a vállalat életében, de csupán az első a nemzetközi nyitás felé.

“Mint nemzetközileg terjeszkedő brand, úgy gondoljuk, a Bitpay az ügyfeleink hasznára lesz miközben összehangolódunk ezekkel a technológiai fejlődés élvonalába tartozó újító  fejlesztésekkel.”

Bitpay kereskedelmi igazgatója hozzátette, a cégnek rengeteg külföldi online vásárlója van és a határokon átnyúló digitális fizetőeszköz integrálása egy “teljesen logikus” lépés.

A kanadai vállalat nem az első ékszerüzlet mely bitcoint mint fizetőeszközt elfogad. A múlt év szeptemberében a Bitpay egy másik prémium ékszertervezővel, a patinás new yorki Samer Halimeh társasággal is partnerséget kötött. Ezt követte októberben az amerikai Mark Jewelers, ahol 7 kriptovalutával lehet ékszereket vásárolni.

Uraim, elő az összehodlizott bitcoinjaitokkal és áldozzatok a családi békére. Karácsony sincs messze már.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük