Megnyílik az út a Poloniexen az intézményi befektetők előtt

A Poloniex bejelentette, hogy megnyitja a kereskedési platformját az intézményi befektetők előtt.

Itt a lehetőség az intézményi befektetők előtt a Poloniex kriptopénz tőzsdén

Circle által februárban felvásárolt Poloniex kriptopénz tőzsde kedden jelentett be a hírt a Mediumon vezetett blogján és a Circle saját oldalán, hogy a kereskedés mostantól nyitva áll az intézményi befektetők előtt is. Különböző kriptopénz kereskedési párok és API-k lesznek elérhetőek. Ezen kívül decemberben nem számolnak fel tranzakciós díjat a bitcoin/USD coin ügylet után.

 

Jó lehetőség a nagy halaknak

A regisztrációs oldal szerint az OTC kereskedés a Circle Trade szolgáltatáson keresztül válik elérhetővé az USDC stabilcoin párokon keresztül. Az oldalon az igazán nagy halak tudnak majd kereskedni, hiszen a minimális ügyletértéknek 250 ezer dollárnak kell lennie.

A Circle a bejelentésében hozzátette, az intézményi befektetők számára magasabb kiutalási limitek és professzionális ügyfélszolgátlat is rendelkezésre áll.

“A magasan képzett csapatunk vezeti majd végig minden egyes intézményi ügyfelünket a belépéstől kezdve a problémák megoldásáig. Több csapat áll rendelkezésre a mindennapos kereskedés segítésére. “ – áll a Circle sajtó közleményében.

Mindenki az intézményi befektetők előtt akarja megnyitni a kaput

A Circle és a Poloniex beáll azon kriptopénz tőzsdék mellé, akik az intézményi ügyfelek megszerzésében látják az iparág jövőjét. Ami azért nem is csoda, hiszen az igazán nagy tőkét az iparágba ez a réteg tudja behozni.

A Coinbase például hasonlóképpen egyre nagyobb hangsúlyt fektet a nagyobb ügyfelek igényeinek kielégítésére. Amellett, hogy a Coinbase is biztosítja az USDC-pár kereskedés lehetőségét a letétkezelési üzletáguk már május óta szolgálja aktív az intézményi befektetők körében. Emellett pedig a napokban jelent meg a hír, hogy a Coinbase saját OTC kereskedési üzletágat nyit majd valamikor a jövő év elején.

A hagyományos pénzpiacokon tevékenykedő tőzsdék már korábban felismerték az intézményi befektetők és a kriptopénz kereskedés kombinálásában rejlő lehetőséget. A NYSE hónapokkal korábban jelentette be a külön intézményi befektetőkre szakosodott Bakkt kriptotőzsde rajtját, ami a legfrissebb hírek szerint január végén várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük