12 könnyen használható Bitcoin Lightning tárca Androidra, iOSra és webre

A Bitcoin Lightning hálózat segítségével a bitcoin azzá válhat, amire Szatosi Nakamoto megálmodta: egy direkt digitális pénz amit azonnal és olcsón lehet globálisan utalni. Mialatt a fejlesztők újabb funkciókat adnak hozzá és teszik a hálózatot még robusztusabbá, vannak olyan cégek akik elkezdtek a szélesebb kriptoközösségnek is Lightning hálózatot hasznosító eszközöket fejleszteni.

Összeszedtük a piacon elérhető könnyedén használható Lightning bitcoin tárcákat azoknak, akik még csak most ismerkednek a hálózattal.

Bitcoin Lightning Wallet (BLW)

  • Android

A BLW az Android felhasználóknak kínálja Lightning applikációját. Az alkalmazás könnyen használható és rendszeresek a frissítések. A felhasználók Lightning utalások mellett hagyományos bitcoin tranzakciókat is kezdeményezhetnek és fogadhatnak.

Eclair

  • Android

Az Eclair-t ACINQ fejlesztette, ami a Bitcoin blokklánc skálázhatóság egyik vezető cége. Magát mint a legnépszerűbb Lightning tárca hirdeti és az Android OS-t használók az app segítségével hagyományos Bitcoin tárcákat is létrehozhatnak. Gyakoriak a frissítések, ígéretes tárcának tűnik.

Zap

  • iOS, Windows, Mac, Linux

Az Eclair-rel szemben a Zap asztali számítógép verzióban is letölthető az okostelefon változatok mellett. Egyszerű és letisztult interfésze segítségével könnyen lehet bitcoin tranzakciókat a Lightning hálózatán végrehajtani.

Tippin.me

  • webes böngésző
  • letétkezelő

A Tippin.me megoldásáról többször is írtunk a Bitcoin Bázison. Letétkezelői tárcaként funkcionál, azaz, a bitcoinjaidat egy harmadik félre kell bíznod, de cserébe nagyon gyors és könnyed kezelhetőséggel kárpótol. A bitcoinisták a Twitter felhasználóknak tudnak borravalót küldeni és egyben könnyen lehet a bővítményét honlapokra integrálni. Lásd itt:

Bluewallet

  • iOS és Android
  • letétkezelő

A Bluewallet úgy lett kifejlesztve, hogy nulla konfigurációjú Lightning hálózati tranzakciókat legyen képes végrehajtani Android és iOS eszközökön. A felhasználói felületet egyszerűségével a Bluewallet fejlesztői egy könnyen hozzáférhető letéti tárcát kívántak létrehozni.

Breez

  • Android (iOS hamarosan)

A Breez instant bitcoin utalásokat nyújt a Lightning hálózaton keresztül, és az egyik első, amely bevezeti a Neutrinót. A Breez nem tárolja az userek letétjeit és mint nyílt forráskódú wallet elsősorban az ismerősök közötti utalásokra helyezi a hangsúlyt a kereskedői tranzakciók mellett amihez NFC-alapú point-of-sale alkalmazást használ.

Wallet of Satoshi

  • iOS és Android
  • letétkezelő

A Wallet of Satoshi olyan extra funkcióval jön mint a QR kód kompatibilitás, amivel a sima bitcoin tranzakciók olyanná válnak mintha mobillal fizetnénk forinttal. A letéteket a saját számláján kezelő applikáció iOS és Android telefonokra tölthető le.

Casa Node

  • hardvertárca

A listán szereplő többi Lightning tárcával szemben a Casa Node egy olyan hardvertárca, amellyel a saját Bitcoin csomópontodat futtathatod. A Casa csomópontot bárhol el lehet helyezni, irodákban és otthonokban egyaránt és nem igényel különösebb technikai szaktudatást a futtatása.

Joule

  • böngészőbővítmény

A Joule a felhasználók számára olyan csomópontokat biztosít, amelyek hozzáférhetőek a legtöbb ismert böngésző segítségével, mint Google Chrome-val, Firefoxxal, Operával és Brave-vel. Nyílt forráskódú programként kódja bármikor kibővíthető és auditálható.

Shango

  • iOS és Android

Kizárólag mobil eszközökre elérhető, a Shango magát úgy brandeli mint az első Lightning-As-A-Service alkalmazás. Lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy ISO tanúsítvánnyal rendelkező biztonságos felhőcsomópontot indítsanak el, LND-t futtassanak a készülékükről.

Spark

  • Android, Windows, Mac, Linux

A mobilos alkalmazások és egy asztali kliens mellett a Spark webböngészőn keresztül is elérhető. A Spark c-lightning-ot használja a backendjén és a testreszabhatósága valamint az egyszerű felépítése segíthet, hogy az egyik legnépszerűbb Lightning pénztárcává váljon.

Lightning Peach

  • iOS, Android, Windows, Mac, Linux

A Lightning Peach jelenleg az egyetlen asztali és mobil platformokon is elérhető Lightning tárca. Néhány bitcoinista szerint megkérdőjelezhető az adatvédelme, de a BitFury fejlesztőgárdája áll mögötte és egy blogbejegyzésben már kitértek a kérdésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük